COP26: Ce este conferința ONU privind schimbările climatice de la Glasgow și de ce este importantă?

COP26 / Foto: ONU

Summit-ul de la Glasgow în Scoția se desfășoară între 31 octombrie și 12 noiembrie, sub președinția Marii Britanii și ar putea aduce schimbări majore viața de zi cu zi a oamenilor de pe întreaga planetă, scrie G4Media.ro.

COP este acronimul de “Conference of Parts – Conferința Părților”, se desfășoară anual din 1995 sub egida ONU și anul acesta a ajuns la ediția cu numărul 26.

Planeta se încălzește din cauza emisiilor de combustibili fosili cauzate de oameni. Evenimentele meteorologice extreme legate de schimbările climatice – inclusiv valuri de căldură, inundații și incendii de pădure – se intensifică. Ultimul deceniu a fost cel mai cald din istorie, iar guvernele sunt de acord că este nevoie de acțiuni colective urgente.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

__________

Vezi și: Nou semnal de alarmă tras de ONU privind gazele cu efect de seră: Clima este într-un derapaj necontrolat
3 octombrie 2021: Elevi din 20 de țări au ținut lecții la clasă despre schimbările climatice, într-o mișcare de conștientizare a schimbărilor din natură / Producția de dioxid de carbon s-ar putea reduce cu 19 gigatone în 30 de ani și dacă 16% din elevi ar avea acces la informație relevantă despre mediu
Exit mobile version