Copiii români sunt cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială la nivelul Uniunii Europene – analiză comparativă Salvați Copiii / Organizația cere guvernului un plan strategic care să asigure echitatea în educație

Foto: Salvați Copiii România

Doi din cinci copii români sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, România înregistrând astfel cel mai mare risc, la nivelul Uniunii Europene, potrivit unei analize comparative realizate de organizația Salvați Copiii. Aceasta arată că, potrivit datelor aferente anului 2021, numărul copiilor la limita sărăciei a crescut, în UE, cu 200.000, dintre care 25.000 din România.

Salvați Copiii adună, în analiza sa publicată marți, date referitoare la nivelul și riscul de sărăcie din mai multe țări europene, sintetizând informații colectate de la Eurostat, din rapoarte ale autorităților naționale și din alte surse.

Organizația arată, pe baza datelor Eurostat, că, dacă în România 41% dintre copii trăiesc la limita sărăciei, la nivelul UE rata este de unul din patru. Riscul de sărăcie, în 2021, era cel mai scăzut în Finlanda și Danemarca (13,2% și respectiv 14%).

Date pe care Salvați Copiii le declară a fi informații-cheie pentru România:

În privința educației, organizația arată, citând între altele cel mai recent Raport privind starea învățământului preuniversitar din România, publicat de Ministerul Educației, precum și Education and Training Monitor al Comisiei Europene, că:

Înainte de a adresa o serie de recomandări și solicitări guvernului, Salvați Copiii prezintă și o serie de măsuri luate de alte țări europene pentru a contracara impactul pandemiei și pe cel produs de creșterea costului vieții și de războiul dus de Rusia în Ucraina: 

Recomandările și solicitările adresate de organizația Salvați Copiii Guvernului României:  
Exit mobile version