Culisele ședinței PNL în care Ligia Deca a fost propusă ministru al Educației: aplauze la scenă deschisă pentru Sorin Cîmpeanu, care a anunțat că va sta în spatele noului ministru

Foto: Alex Micsik / Agerpres Foto

Liberalii au făcut ședință de terapie colectivă luni în ședința de luni a Biroului Politic Național (BPN) în care au votat-o pe Ligia Deca drept propunere pentru Ministerul Educației, potrivit surselor G4Media. Liberalii l-au aplaudat în grup pe Sorin Cîmpeanu, iar premierul Nicolae Ciucă a deplâns ”linșajul” mediatic nedrept pe tema suspiciunilor de plagiat.

La ședința de la ora 11, Sorin Cîmpeanu, care e senator PNL în continuare, a spus că ar fi fost atacat pentru că presupusele reforme propuse de el aveau o miză financiară enormă. Tot Cîmpeanu, căruia premierul i-a forțat demisia pe motiv de plagiat, a spus că e nevoie de un ministru care știe deja proiectele de legi ale educației, redactate chiar de el.

A urmat la cuvânt premierul, care a vorbit în termeni elogioși despre Sorin Cîmpeanu și le-a cerut liberalilor să o voteze pe Ligia Deca, în ciuda faptului că nu e membru de partid.

Articolul integral pe G4Media.ro.

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a declarat că „sunt încredințat că proiectul România educată nu doar că va merge mai departe, ci va mergem mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general”.

Exit mobile version