VIDEO Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul la Palatul Cotroceni / Klaus Iohannis: Sunt încredințat că proiectul România educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general

5.207 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul luni seara, la Palatul Cotroceni. La încheierea ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a avut un mesaj de circa două minute în care a spus că „România educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii”.

Anunțul depunerii jurământului a fost făcut după ce președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretele prin care Ligia Deca a fost eliberată din funcția de consilier prezidențial și numită în funcția de membru al Guvernului, ministru al Educației.

Ceremonia și cele mai importante declarații, aici:

Klaus Iohannis: „Vă doresc mult succes și vă felicit pentru această poziție de ministru în Guvernul Ciucă.

Ne dăm seama cu toții că dacă vorbim despre educație, despre învățământ, suntem într-un moment foarte important.

Sunt încredințat că proiectul România educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general.

Este, realmente, un proiect de țară. Este un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie.

O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi care devine din ce în ce mai complicată și, doamna ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, de ajutor și de oameni buni profesioniști cu care să lucrați, ci întregul Guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cat se poate de repede în Guvern, guvernul care prin vocea prim-ministrului Nicolae Ciucă a declarat de la început că va prelua această sarcină și va lucra la acest pachet în așa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat, care realmente pune bazele unui sistem de educație pentru secolul 21 în România”.

Ligia Deca este primul ministru al Educației numit direct din echipa președintelui Klaus Iohannis, care, după cum a declarat, are ca obiectiv transformarea în lege a proiectului România educată, iar asta ca membru într-un executiv condus de un premier acuzat de plagiat – Nicolae Ciucă. Tot o afacere de plagiat a dus la vacantarea prin demisie a scaunului de ministru al Educației, funcție preluată acum de Deca de la Cîmpeanu.

Vezi aici cine este Ligia Deca, noul ministru al Educației: primul ministru fără grade de profesor sau cercetător finalizate, fost lider al asociației studenților, inginer naval și de navigație, absolventă a Universității Maritime Constanța, consilier prezidențial și coordonatorul România educată.

Articol în curs de actualizare


9 comments
  1. Este pe mână cu președintele,exact cum si Sacrificat Campeanu era.Exact cum si Ciuca al nostru (sa traiti!) este.Sunt toti mana in mana si 👅 in 👅.Ce grețos.Trăiască Romania lucrului bine pupat in dos.

  2. daca nu reusesc sa accepte faptul ca, mai ales pentru academica in domeniu, online devine un mod perfect pentru aprofundarea mai buna a noianului de cursuri, nu exista viziune…

  3. Daca in poza cu peneeleee si Campeanu Deca afiseaza o pozitie dominanta, in fata dulapului devine submisiva si face chiar o plecaciune in fata zeului Dulap von Cotroceni lol – minutul 5:14 din video.

    1. E robo de la Cotroceni domnule.Nu e dulap.E un robot (model mai vechi) de asta este mai lent,din cauza pieselor.

  4. Daca nu are avizul doamnei Sercan si de la Edupedu va fi rapid gasita de copiere la teza din clasa a 7-a!Restul nu mai conteaza,deca o noua intepatura lui Iohannis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Încă 135 de școli și grădinițe au intrat astăzi în scenariul roșu. Ministerul Educației: 789 de unități de învățământ funcționează exclusiv online, iar 11.633 de școli sunt față în față

Încă 135 de școli și grădinițe au intrat astăzi în scenariul roșu, anunță Ministerul Educației. În buletinul zilnic dat publicității cu scenariile de funcționare a unităților de învățământ din preuniversitar,…
Vezi articolul

Așezarea elevilor în sălile de examen doar cu colegi din clasă, la Evaluarea Națională, considerată legală de Inspectoratul Școlar Gorj, după sesizarea unui părinte privind încălcarea procedurii la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu / Secretarul de stat Lixandru susține că ar fi o interpretare conformă cu metodologia

Elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, care au participat la proba de limba română la Evaluarea Națională luni, ar fi fost așezați…
Vezi articolul