Cum îți protejezi copilul pe internet? – Sfaturile BBC

Foto: Pixabay.com

Copiii cu vârste cuprinse între opt și 17 ani petrec între două și cinci ore pe zi pe internet, potrivit unui studiu realizat de autoritatea de reglementare a comunicațiilor, Ofcom, citat de BBC. Timpul petrecut online crește odată cu vârsta, scrie G4Media.ro.

Aproape toți copiii de peste 12 ani au un telefon mobil și aproape toți urmăresc videoclipuri pe platforme precum YouTube sau TikTok.

Dar există o minoritate semnificativă pentru care nu este așa. Unul din opt copii cu vârste cuprinse între opt și 17 ani a declarat că cineva a fost răutăcios sau i-a făcut rău pe rețelele de socializare sau pe aplicațiile de mesagerie.

Comisarul pentru copii din Marea Britanie a declarat că jumătate dintre copiii de 13 ani pe care echipa sa i-a intervievat au declarat că au văzut materiale pornografice „hardcore, misogine” pe site-urile de socializare.

Ce controale parentale sunt disponibile online?

Părinții îngrijorați de ceea ce văd copiii lor pe internet pot lua câteva măsuri practice simple.

Cea mai evidentă este de a învăța despre funcțiile de control, pe care două treimi dintre părinți declară că le folosesc, potrivit Internet Matters, o organizație pentru siguranță înființată de unele dintre marile companii de internet din Marea Britanie.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Exit mobile version