Cum îți protejezi copilul pe internet? – Sfaturile BBC

285 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Copiii cu vârste cuprinse între opt și 17 ani petrec între două și cinci ore pe zi pe internet, potrivit unui studiu realizat de autoritatea de reglementare a comunicațiilor, Ofcom, citat de BBC. Timpul petrecut online crește odată cu vârsta, scrie G4Media.ro.

Aproape toți copiii de peste 12 ani au un telefon mobil și aproape toți urmăresc videoclipuri pe platforme precum YouTube sau TikTok.

  • Patru din cinci adolescenți care intră online spun că au folosit instrumente de inteligență artificială precum ChatGPT sau MyAI de la Snapchat.

Dar există o minoritate semnificativă pentru care nu este așa. Unul din opt copii cu vârste cuprinse între opt și 17 ani a declarat că cineva a fost răutăcios sau i-a făcut rău pe rețelele de socializare sau pe aplicațiile de mesagerie.

Comisarul pentru copii din Marea Britanie a declarat că jumătate dintre copiii de 13 ani pe care echipa sa i-a intervievat au declarat că au văzut materiale pornografice „hardcore, misogine” pe site-urile de socializare.

Ce controale parentale sunt disponibile online?

Părinții îngrijorați de ceea ce văd copiii lor pe internet pot lua câteva măsuri practice simple.

Cea mai evidentă este de a învăța despre funcțiile de control, pe care două treimi dintre părinți declară că le folosesc, potrivit Internet Matters, o organizație pentru siguranță înființată de unele dintre marile companii de internet din Marea Britanie.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Mai bine ii protejam DE internet. Cat sunt copii, cel putin :))) Copilul meu de 12 ani (fara 2 luni) nu are telefon, in afara de o colega, singurii din clasa. Sunt eu pe grupurile de Whatsapp (pentru ca din pacate exista) cu profesori, am fost si pe vreo 2 grupuri doar cu copii dar dupa glume cu Hitler, Sososaca, niste emoticoane care mimau masturbarea si ceva ce parea sex oral, am fost nevoita sa ies. Am scris pe grupul de parinti ce chestii apar pe grupurile de copii, si doua zile mai tarziu, cand toti parintii mi-au dat cu seen :))) nu aveam nici macar o manuta din aia care arata ok. Am crezut ca imi va fi ostracizat copilul, ca nu are telefon, dar, ce sa vezi, am ajuns cu bine in luna februarie si copilul este bine, socializeaza cu 2-3 copii, cum e si firesc, ca nici noi nu socializam la birou cu toata compania. Sigur ca nu o sa pot sa il tin la nesfarsit departe de telefoane, dar speranta mea este ca in urmatorii ani vor fi reglementate multe lucruri si nu va mai fi chiar fiecare copil din acest univers o potentiala victima a spalarii pe creier a internetului/ social media/ influencerilor de trei lei/dubiosilor de pe net etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Se pot depune proiecte pentru „construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, prin PNRR / Până la 5 milioane de euro pentru un proiect de reabilitare, și cel mult 8 milioane de euro pentru construcția unei școli noi cu statut de școală verde

Ministerul Educației a deschis apelul pentru depunerea de proiecte pentru „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, prin PNRR. De vineri 5 mai, până pe 5 iulie 2023 (ora…
Vezi articolul

VIDEO Protest în direct la televizor al unui profesor din Afghanistan, după ce talibanii au interzis recent accesul fetelor în universități: Dacă mama și sora mea nu pot învăța, atunci eu nu accept această educație

Un profesor universitar din Kabul, capitala Afganistanului, și-a rupt diplomele de profesor și de doctor în direct la o televiziune, în semn de protest, după ce talibanii, aflați la conducerea…
Vezi articolul