Cum putem liniști copiii în fața războiului – sfaturi de la Centrul de Asistență Educațională Iași. “Principalul reper al copilului este părintele. Un părinte calm, echilibrat creează un sentiment de siguranță” pentru copil

Foto: INQUAM Photos - George Călin

În fața situației de război, copiii rămân cu cele mai multe traume, într-o experiență care marchează individul pe viață. În acest sens, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Iași a publicat pe pagina de Facebook mai multe sfaturi pentru părinți: cum să le vorbească celor mici despre război și cum să îi asigure că sunt ascultați, din punct de vedere emoțional?

Părinții trebuie sa fie conștienți că reprezintă “principalul reper al copilului, pilonul de referință” și, un părinte echilibrat, conectat cu fiul / fiica lui, creează un sentiment de siguranță, transmit cei de la CJRAE Iași.

De asemenea, adulții ar trebui să încurajeze un dialog sincer despre emoții, să le explice copiilor despre ce este un refugiat și cum îl poate ajuta, să îi asigure pe cei mici ca România este o țară sigură, ferită de pericol, întărind sentimentul de securitate.

Textul integral, postat mai jos:

“Toți oamenii au nevoie de securitate emoțională, aceasta fiind o parte componentă a securității umane generale. În cazul copiilor, satisfacerea acestei nevoi este cu atât mai importantă, cu cât, pentru a experimenta o stare de siguranță emoțională, au nevoie de adulți.

Ca părinte, nu este simplu să faci acest lucru când poate cel mai pregnant sentiment al ultimelor zile este nesiguranța. Așadar, cum am putea să ne securizăm emoțional copiii în contextul războiului?

Foto: CJRAE Iași – Facebook.com
Vezi și:

Exit mobile version