Dan Barna, liderul USR: România e într-o situație mult mai dramatică decât acceptarea Ecaterinei Andronescu la educație

“România este într-o situație mult mai dramatică decât acceptarea sau nu a doamnei Ecaterina Andronescu la educație”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele USR, Dan Barna.

Nu sunt foarte multe lucruri de comentat. Președintele Iohannis înțeleg că a dat curs propunerii guvernului, și-a exprimat niște îndoieli legate mai degrabă de consecvența doamnei Andronescu care a transmis mai demult o scrisoare în care arăta că Dragnea nu mai este demult în poziția morală de a conduce România, după care iată vedem a acceptat o premiere față de poziția domniei sale de opozant”, a afirmat Barna.

Întrebat ce decizie ar fi luat dacă era președinte și PSD o propunea pe Andronescu la Educație, Dan Barba a răspuns: “Eu nu sunt în locul președintelui Iohannis în momentul de față și nu cred că are rost să creăm scenarii contrafactuale doar de dragul ipotezei. România este într-o situație mult mai dramatică decât acceptarea sau nu a doamnei Ecaterina Andronescu la educație”.

România tocmai a fost așezată în mod oficial de Comisia Europeană la coada Europei, decuplată de Bulgaria, ceea ce arată cum, în 2 ani de zile, de la un stat care, cum a spus vicepreședintele Timmermans, era la câțiva pași de linia de sosire dintr-un maraton de 10 ani în care avut progrese remarcabile în lupta împotriva corupției, a luat-o la fugă înapoi. Suntem oficial la coada Europei, cu perspectiva de Schengen inexistentă și cu perspectiva de ridicare a MCV-ului fără orizont, în condițiile în care vecinii bulgari tocmai au primit orizont 2019”, a continuat liderul USR.

Avem în continuare un guvern incompetent cu care România, în opinia mea, nu are nicio șansă să poată să performeze cu minimă decență preluarea președinției Consiliului și lucrurile nu arată bine deloc”, spune Dan Barna.

Citește și:

Foto: Facebook Dan Barna

Exit mobile version