Dan Barna, liderul USR: România e într-o situație mult mai dramatică decât acceptarea Ecaterinei Andronescu la educație

598 de vizualizări
“România este într-o situație mult mai dramatică decât acceptarea sau nu a doamnei Ecaterina Andronescu la educație”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele USR, Dan Barna.

Nu sunt foarte multe lucruri de comentat. Președintele Iohannis înțeleg că a dat curs propunerii guvernului, și-a exprimat niște îndoieli legate mai degrabă de consecvența doamnei Andronescu care a transmis mai demult o scrisoare în care arăta că Dragnea nu mai este demult în poziția morală de a conduce România, după care iată vedem a acceptat o premiere față de poziția domniei sale de opozant”, a afirmat Barna.

Întrebat ce decizie ar fi luat dacă era președinte și PSD o propunea pe Andronescu la Educație, Dan Barba a răspuns: “Eu nu sunt în locul președintelui Iohannis în momentul de față și nu cred că are rost să creăm scenarii contrafactuale doar de dragul ipotezei. România este într-o situație mult mai dramatică decât acceptarea sau nu a doamnei Ecaterina Andronescu la educație”.

România tocmai a fost așezată în mod oficial de Comisia Europeană la coada Europei, decuplată de Bulgaria, ceea ce arată cum, în 2 ani de zile, de la un stat care, cum a spus vicepreședintele Timmermans, era la câțiva pași de linia de sosire dintr-un maraton de 10 ani în care avut progrese remarcabile în lupta împotriva corupției, a luat-o la fugă înapoi. Suntem oficial la coada Europei, cu perspectiva de Schengen inexistentă și cu perspectiva de ridicare a MCV-ului fără orizont, în condițiile în care vecinii bulgari tocmai au primit orizont 2019”, a continuat liderul USR.

Avem în continuare un guvern incompetent cu care România, în opinia mea, nu are nicio șansă să poată să performeze cu minimă decență preluarea președinției Consiliului și lucrurile nu arată bine deloc”, spune Dan Barna.

Citește și:

Foto: Facebook Dan Barna


2 comments
  1. Daca ajungeti la putere , domnule Barna, faceti cumva sa nu mai permiteti unor invatatori titularizati cu note gen 5-6 care fac si ei o facultate mai tarziu sa poata sa faca pretransfer pe post de profesor de romana ,asa cum se intampla acum .A nu se uita un invatator care se titularizeaza da examen din aritmetica si ceva gramatica , dar , conform legilor actuale el poate sa ocupe prin pretrasfer .Eu , ca absolventa de Litere dau titularizari din ISTORIA LITERATURII ROMANE ; GRAMATICA ACADEMIEI ; METODICA MODERNA TEORIA LITERATURII si , cu toate acestea nu pot intra in sistem din pricina ca posturile se ocupa prin pretransfer de catre fosti invatatori FARA CA ACESTIA SA MAI DEA EXAMEN DE TITULARIZARE DIN SPECIALITATE :De exemplu anul trecut am luat nota 8 .52 la titularizare dar nu m-am putut titulariza din lipsa de posturi ,care posturi au fost ocupate anterior fie prin pretransfer ,fie cu 253 etc NU E CORECT CINE VREA POST DE ROMANA ; MATERIE DE EXAMEN SA FIE NEVOIT SA DEA EXAMEN DIN SPECIALITATE CA MINE :DACA E MAI BUN E OK ; DAR DACA NU ??Aceeasi poveste cu mentinerea pensionabililor pe post ca titulari pana la 68 de ani , desi de la o varsta nu mai esti eficient , nu mai stii metode moderne etc .Reglati aceasta situatie va rugam .Si , bine ar fi ca cei titularizati cu note sub 7 sa fie obligati sa dea acest examen din 5 in 5 ani macar pt a se mentine pe post .Astfel s -ar mai diminua numarul celor mai putin competenti ,ori al celor carora nu le prea pasa cand se vad stapani pe post pe vecie ,Stimulati competenta !

  2. Nu sunt fan al domnului Dan Barna, dar comentariul sau este acela al unui adevarat om de stat. Prioritatile zilei trebuie sa fie inlocuirea guvernului in intregul sau, si limitarea pagubelor pe care le provoaca tarii actuala majoritate parlamentara.
    In ceea ce priveste pe doamna Andronescu (sau, daca preferati, Abramburica) au dreptate toti cei care ne aduc aminte ce a facut rau in sistemul de invatamant in ultimele doua decenii si ceva. Aceasta este insa mai putin relevant azi, PSD-ALDE nefiind capabil sa produca politici educationale si un sistem de guvernare decent. Sa vedem ce va face concret noul ministru in actualul mandat, si apoi sa vedem la bilant daca a tras in jos, sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două mari universități americane plănuiesc să solicite centre proprii de vaccinare, din toamnă. Vaccinarea ar deveni obligatorie pentru cei peste un milion de studenți și angajați, dacă vor să revină fizic în campusuri

California State University (Universitatea de Stat din California) și University of California (Universitatea California) plănuiesc să le ceară studenților și angajaților să fie vaccinați împotriva COVID-19 dacă vor să se…
Vezi articolul

VIDEO Raluca Turcan (PNL), ministru al Muncii și vicepremier în guvernele Orban și Cîțu: Un profesor cu studii de lungă durată e plătit mai slab decât un muncitor în construcții sau un angajat în agricultură

Profesorii au ajuns să aibă salarii mai mici decât decât muncitorii în construcții sau agricultură, a spus Raluca Turcan, vicepreședinte PNL și fost ministru al Muncii și vicepremier în guvernele…
Vezi articolul