OFICIAL Ecaterina Andronescu este propunerea PSD de ministru al Educației / Firea: A fost votată în unanimitate

1.445 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Inquam Photos – George Calin
UPDATE Ecaterina Andronescu a fost votată în unanimitate în Biroul Permanent al PSD drept propunerea partidului la funcția de ministru al Educației, a anunțat în urmă cu câteva momente Gabriela Firea, la ieșirea din ședința PSD.

Edupedu.ro a scris încă de pe 25 octombrie, citând surse politice apropiate ministerului, că Ecaterina Andronescu are cele mai mari șanse să ocupe fotoliul de ministru al Educației. Contactată de Edupedu.ro, Ecaterina Andronescu a declarat: “Știri se dau atât de multe, încât eu prefer să nu le comentez, că nu au nicio legătură cu zona științelor exacte, din care provin eu. Când o să am o știre, v-o dau eu” (Detalii aici)

Portofoliul de la Educație este vacant de la finalul lunii septembrie, când Valentin Popa a demisionat. Numele Ecaterinei Andronescu a fost vehiculat în repetate rânduri pentru acest portofoliu; după ce în primă fază a respins categoric posibilitatea de prelua din nou portofoliul, declarând pentru G4Media.ro “Eu nu sunt de vânzare“, în urmă cu o lună Ecaterina Andronescu a declarat că Dragnea i-a propus postul și că nu i-a dat încă un răspuns.

  • Pe 31 august, când au apărut primele informații că Dragnea i-ar fi propus postul de ministru, Ecaterina Andronescu a declarat pentru G4Media.ro: ”Nu am primit această propunere. Cum v-ați putea închipui după scrisoarea pe care am trimis-o? 110% sau cât vreți dvs peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației. Eu nu sunt de vânzare”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Liviu Dragnea i-a propus încă de la finalul verii Ecaterinei Andronescu fotoliul de ministru al Educației; dacă inițial ar fi refuzat poziția, ulterior Andronescu a revenit și ar fi acceptat, cu condiția să primească șefia PSD București și să fie propunerea de premier, la o eventuală schimbare a Vioricăi Dăncilă din această funcție.

Amintim că pe 31 august, când au apărut primele informații despre faptul că Liviu Dragnea i-ar fi propus postul de ministru, Ecaterina Andronescu a declarat pentru G4Media.ro că nu a primit nici o ofertă de a prelua Ministerul Educației și că i s-ar părea ciudat să se întâmple acest lucru după scrisoarea deschisă anti-Dragnea.

Nu am primit această propunere. Cum v-ați putea închipui după scrisoarea pe care am trimis-o? 110% sau cât vreți dvs peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației. Eu nu sunt de vânzare”, a declarat Andronescu pentru G4Media.ro.

Pe 14 august, Ecaterina Andronescu, fost ministru al educației și fost lider al PSD București, în acel moment marginalizată în partid, i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate și să se retragă din fruntea Partidului Social Democrat, ”pentru binele României și pentru binele PSD-ului”. ”Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru”, se arată într-o scrisoare deschisă a Ecaterinei Andronescu, intitulată SOS PSD, transmisă G4Media.ro

Citește și:


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Modificări la examenele de certificare a calificării profesionale pentru școlile postliceale, învățământul profesional, agenți de penitenciare și asistent medical generalist. Probele au un nou grafic de desfășurare

Examenele de certificare a calificării profesionale se modifică și au un nou calendar, potrivit ordinului nr. 3.770 din 5 mai 2021 al ministrului educației, publicat în Monitorul oficial. Actul normativ…
Vezi articolul