Oana Moraru, despre preluarea Educației de Ecaterina Andronescu: Un post mită pe care ea îl înfulecă liniștită în văzul lumii

3.669 de vizualizări
Serviciul pe școală
“Acum 2 luni, Andronescu îi cerea lui Dragnea printr-o scrisoare publică să se dea jos de pe raftul de sus al partidului, că nu e onorabil ce face și ce drege, că le trage imaginea în jos. Astăzi, doamna asta ia postul de Ministru al Educației, dat de același Dragnea, fără nicio tresărire”, scrie Oana Moraru, pedagog cu 20 de ani de experiență la catedră, fondator al unei școli private și fost membru al grupului de experți pe curriculum constituit în 2016 la nivelul Ministerului Educației.
  • Amintim că Ecaterina Andronescu a fost propusă de PSD să ocupe pentru a 4-a oară postul de Ministru al Educației. Poziția a fost vacantată acum mai bine de o lună prin demisia lui Valentin Popa, iar ministru interimar al Educației este Rovana Plumb.

Într-o reacție la preluarea portofoliului din nou de Ecaterina Andronescu, Oana Moraru spune pe pagina sa de Facebook că acesta este “un post mită pe care ea îl înfulecă liniștită în văzul lumii, pe un raft mai sus puțin decât ăla de ieri, dedicat special ființelor fără coloană vertebrală“.

Oana Moraru, pe Facebook, despre propunerea PSD ca Ecaterina Andronescu să preia funcția de ministru al Educației:

Acum 2 luni, Andronescu îi cerea lui Dragnea printr-o scrisoare publică să se dea jos de pe raftul de sus al partidului, că nu e onorabil ce face și ce drege, că le trage imaginea în jos.

Astăzi, doamna asta ia postul de Ministru al Educației, dat de același Dragnea, fără nicio tresărire. Un post mită pe care ea îl înfulecă liniștită în văzul lumii, pe un raft mai sus puțin decât ăla de ieri, dedicat special ființelor fără coloană vertebrală.”

Ce spunea Andronescu în scrisoarea publică adresată lui Dragnea acum 2 luni

Oana Moraru face referire la scrisoarea deschisă de pe 14 august, prin care Ecaterina Andronescu i-a cerut lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului.

Textul integral al scrisorii publicate de G4Media.ro:

SCRISOARE DESCHISĂ
S.O.S. PSD

”Urgența și dramatismul acestor zile fierbinți de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca țară și ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor și ca cetățean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toți colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toți cei care odată au ocupat asemenea poziții în PSD și la Președintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „să nu dăm foc” țării și PSD-ului.

Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară nu este în regulă, s-a mers și s-a ajuns totuși prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situații critice.

Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate și să dăm vina pe alții.

Noi am fost votați să guvernăm, nu să ne plângem și să dăm vina pe alții, avem obligația față de țară și față de toți membrii PSD să fim un partid responsabil și să nu îi dezamăgim.

Dragi colegi din PSD, vă rog să fim obiectivi și realiști. Nu întâmplător am ajuns în această situație. De când există partidul acesta, noi am avut cele mai profesioniste guverne, iar în componența lor au făcut parte cei mai buni experți și profesioniști din țară.

Partidul a avut și are resurse umane de foarte mare calitate și specialiști adevărați, dar din nefericire componența actualului guvern nu este expresia PSD-ului și nu reprezintă nivelul și capacitatea profesioniștilor din partidul nostru.

Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă.

În acest moment dăm motive și ocazii gratuite opoziției și adversarilor noștri politici să ne atace și, ce este și mai dureros, dăm motive solide poporului să se alieze cu adversarii noștri politici și să se ridice împotriva noastră.

Este momentul să ne trezim și să luăm în serios responsabilitatea majoră pe care ne-a încredințat-o poporul: SĂ GUVERNĂM ȚARA. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, noi cei din PSD trebuie să facem urgent două lucruri:

1. Să venim în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști și să guvernăm țara, iar partidul are suficienți specialiști pentru un asemenea guvern.
2. Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum.

Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesioniști, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar țara, în an de Centenar, se va duce și ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră și bucuria multora care nu ne vor puternici, uniți și consolidați în slujba României.

Dragi colegi PSD-iști de bună credință, bine intenționați, responsabili și iubitori de țară și de neam, ACUM este momentul testului nostru de maturitate!

Avem obligația și datoria să lăsăm copiilor și copiilor copiilor noștri o țară frumoasă, prosperă, sigură, democratică și puternică.
Dumnezeu să binecuvânteze România!
Cu toată prețuirea,

Ecaterina Andronescu

Citește și:


2 comments
  1. Duamna Andronescu se spune ca ar fi avut vreun milion de Euro pe mana ca sa faca un fel de MIT OpenCourseWare varianta romaneasca. Cica l-a facut dar nu l-a vazut nimeni. Poate o intrebati voi.

  2. Da,a acceptat pentru a merge la minister si a desavarsi ditrugerea invatamantului romanesc.Este cea mai toxica persoana pentru sistemul educational din Romania.Nu misca un deget cand este vorba despre PSD=PCR.Se crede mare specialist ,dar uita ca a desfiintat scolile profesionale ,iar acei copii se fac ca invata meserii in licee tehnologice.Nu exista nici un atelier ,nu fac practica ,nu invata nimic. Vai de capul nostru toate sperantele s-au naruit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

FSLI, după incidentul de la Colegiul Național “Ion Creangă” din București: Școlile din România pot deveni un spațiu periculos. Elevii și angajații din învățământ au nevoie de protecție

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ semnalează că “elevii și angajații din învățământ au nevoie de protecție”, după incidentul petrecut miercuri, când o profesoară de limba japoneză în vârstă de 26…
Vezi articolul

Profesorul Doru Căstăian: Profesorii au descoperit că o clipă de îndrăzneală şi demnitate le poate aduce mai mult decȃt decenii de fatalism şi supunere / Părinților și copiilor le datorăm o şcoală mai bună, mai demnă, mai calificată, mai umană. Iar nouă ne datorăm un sindicat condus de oameni verticali şi mai curajoşi

Părinților și copiilor „le datorăm o şcoală mai bună, mai demnă, mai calificată, mai umană. Iar nouă ne datorăm un sindicat condus de oameni verticali şi mai curajoşi“, scrie profesorul…
Vezi articolul

Ligia Deca: România urmărește acțiunile în educație ale Japoniei, țară în elita globală a evaluării PISA 2022 / Etalonul japonez fusese eliminat inițial în fișa de țară a României pentru PISA 2022, în varianta românească a documentului / Ce spune OCDE despre educația în țara asiatică, aflată în top 5 global

România urmărește să „ia în considerare politicile Japoniei” pentru îmbunătățirea rezultatelor elevilor în cadrul evaluării internaționale PISA, „cu accent pe reducerea discrepanțelor”, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, la sfârșitul…
Vezi articolul

Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, din Ministerul Educației, evită să spună dacă a echivalat până acum diplome emise de organizații americane de tip homeschooling

Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), instituție aflată în subordinea Ministerului Educației a evitat să spună câte diplome emise de organizații americane de tip homeschooling au fost…
Vezi articolul