Dăncilă îl contrazice pe Teodorovici în problema obligării tinerilor să rămână în țară, după facultate: Nu putem forța pe cineva să rămână în România

Nu este posibil ca tinerii să fie forțați să rămână în țară, ”nici din punct de vedere al legislației europene” și ”nici nu ar fi corect”, a declarat premierul României, Viorica Dăncilă, președinte al PSD și candidat nominalizat de partid pentru alegerile prezidențiale din 2019, într-un interviu pentru Digi24. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a afirmat recent, reluând o idee mai veche vehiculată tot de el, că studenții ar trebui să lucreze un număr de ani în țară, dacă statul i-a susținut în facultate. Dăncilă a declarat că are o întâlnire cu studenții joi, pentru a afla de la ei ce schimbări poate face Guvernul astfel încât să îi determine să lucreze aici după facultate.

Întrebată dacă i se pare o idee bună să fie opriți în țară absolvenții facultăților noastre, un număr de ani, să muncească aici, în schimbul investiției pe care statul român o face în educarea lor, Viorica Dăncilă a declarat:

Studenții din Iași i-au cer demisia ministrului Eugen Teodorovici, după ce acesta a vorbit despre obligarea studenților români să se angajeze în țară după terminarea studiilor. Liga Studențească numește această propunere o „legare de glie”, potrivit digi24.ro.

Liga Studenților (LS) Iași îi cere demisia ministrului Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, și se opune propunerii intervenționiste a acestuia de <a lega de glie> studenții, în sensul obligării acestora la a se angaja și a lucra în România câțiva ani după terminarea studiilor. Solicitarea demisiei vine inclusiv în contextul în care Teodorovici persistă în a limita beneficiile studenților la transportul pe calea ferată și a continua o politică fiscală dezastruoasă și împovărătoare pentru români”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Liga Studenților.

 

Exit mobile version