Daniel David: Ordinul ce obligă universitățile să verifice toate tezele de doctorat de după 1990 nu oferă “un câștig clar” / Tezele persoanelor cu funcții publice “ar trebui verificate cu prioritate”

De ce spun elevii că nu vor la școală, fizic

Daniel David / Foto: Universitatea "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca

Ordinul de ministru ca universitățile din România să verifice toate tezele de doctorat susținute după 1990 “nu are cum să ajute” și chiar poate afecta imaginea internațională a universităților de prestigiu, spune, într-un interviu acordat Pressone.ro Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Daniel David. Acesta comentează pe larg măsura propusă de ministrul Sorin Cîmpeanu și spune că, spre finalul lunii, Consorțiul Universitaria va discuta o posibilă propunere ca ordinul să fie abrogat.

Întrebat în legătură cu tezele de doctorat ale persoanelor care ocupă funcții publice, Daniel David a răspuns că acestea “ar trebui verificate cu prioritate”. 

El spune în interviul pentru Pressone.ro că, pentru universitățile mari, tradiționaliste, ordinul nu oferă “un câștig clar”: “Noi avem de ani de zile strategii împotriva plagiatului, avem proceduri foarte clare”. Și arată de ce, în opinia sa, demersul nu are cum să ajute când e vorba despre un număr foarte mare de teze – între altele pentru că:

În privința unei posibile cereri de abrogare a ordinului, Daniel David spune în același interviu că “vom avea o întâlnire a Consorțiului Universitaria la Predeal, pe 23 – 25 octombrie, unde vom ridica și vom discuta această procedură. Vom decide ce este de făcut, dacă implementăm ordinul și în ce formă îl implementăm. Vom pune pe masă și opțiunea de a-i cere ministrului să reanalizeze acest ordin. Rămâne să discutăm la nivelul Consorțiului”.

Exit mobile version