De ce a fost eliminat numărul de 10 elevi pe clasă? Anisie: Am primit solicitarea de la directorii școlilor

Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli

Numărul maxim de 10 elevi pe clasă, prevăzut în două ordine de ministru comune, ambele abrogate de un al treilea aflat acum în vigoare, a fost eliminat din prevederile legale pentru desfășurarea examenlelor naționale și a ședințelor de pregătire la solicitarea directorilor din teritoriu, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi24.

Ministrul a explicat că în mediul rural sunt și săli de clasă mult mai mici și dacă ar fi fost 10 elevi în clasă, nu s-ar fi realizat distanțarea fizică obligatorie.

Anisie a mai spus că deja “școlile au luat măsurile necesare în așa fel încât dacă un copil dorește să vină la școală se poate să participe la aceste cursuri de pregătire.

Trebuie să vă spun că în ordinul comun realizat că ministrul sănătății am prevăzut de data aceasta o distanțare de 2 m în față, spate, dreapta, stânga tocmai pentru că am primit din teritoriu de la directorii unităților de învățământ solicitarea ca acel număr maxim de 10 elevi pe clasă să fie modificat, având în vedere că în mediul rural și săli de clasă mult mai mici și atunci nu s-ar fi putut realiza distanțarea fizică necesară”.

Reamintim că limita de 10 elevi în fiecare clasă a fost eliminată din măsurile prevăzute în școli pentru examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională, potrivit unui ordin comun al ministrului Sănătății și ministului Educației, publicat pe 19 mai 2020 în Monitorul Oficial.

Acest act abrogă precedentele două ordine comune (4.220 din 8 mai și 4.259 din 15 mai) care stabileau măsurile pentru redeschiderea unităților de învățământ. În plus, au fost eliminate prevederile privitoare la existența dispenserelor cu dezinfectant în fiecare clasă sau la intrarea în săli, plus setul de condiții impus pentru igienizarea și dotarea toaletelor.

Foto: Edupedu.ro

Exit mobile version