Direcția de Sănătate Publică București: Nu am identificat focare de enterocolite/ enteroviroze în unitățile școlare. Recomandare: covorașe îmbibate cu soluție clorigenă la intrarea în școală

Foto: Freepik.com

Direcția de Sănătate Publică din București anunță că nu a identificat focare de enterocolite sau enteroviroze în școlile din București, după ce Inspectoratul Școlar a anunțat că cinci copii de la Şcoala nr. 27 din Sectorul 2 au avut enterocolită virală. Instituția le-a recomandat, însă, grădinițelor și școlilor evaluate să aducă la intrarea în clădire covorașe îmbibate cu soluție clorigenă.

“Urmarea sesizărilor primite privind apariția unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus a elevilor din Municipiul București, specialiști din cadrul DSPMB s-au deplasat în perioada 25- 26 septembrie 2019, în 3 unități de învățământ (2 creșe și o școală primară) pentru evaluarea situației”, spune instituția, într-un comunicat.

DSP București anunță că 45 de cazuri de gastroenterocolite /enterocolite au fost raportate la copiii din colectivități, dintre care 23 de cazuri în grădinițe, de la începutul anului școlar.

Instituția precizează că va “continua verificările” și în alte școli și grădinițe din București.

Comunicatul integral al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București

“Urmarea sesizărilor primite privind apariția unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus a elevilor din Municipiul București, specialiști din cadrul DSPMB s-au deplasat în perioada 25- 26 septembrie 2019, în 3 unități de învățământ (2 creșe și o școală primară) pentru evaluarea situației.

Reprezentanții DSPMB nu au identificat focare de enterocolite/ enteroviroze în unitățile școlare.

Aceștia au făcut mai multe recomandări:

De la începutul anului școlar și până în prezent, în municipiul București au fost raportate, de către spitalele de boli infecțioase și spitalele de pediatrie, un număr de 45 cazuri de gastroenterocolite /enterocolite, la copiii din colectivități, din care 23 de cazuri în grădinițe.

În perioada urmatoare, specialiștii DSPMB vor continua verificările și în alte unități de învățământ din Capitală.”

Citește și:

 

 

Exit mobile version