Enterocolită virală – diagnosticată la mai mulți elevi din Școala nr. 27 din București. Inspectoratul Școlar: DSP face verificări

539 de vizualizări
Mai mulţi elevi de la clasele a V-a și a VI-a de la Şcoala nr. 27 din Sectorul 2 al Capitalei au enterocolită virală, ei absentând de la cursuri, a declarat astăzi pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea. Direcția de Sănătate Publică “se află acolo”, a spus aceasta.

“Eu am certitudinea că în acest moment cinci copii ar avea această enterocolită virală”, a declarat Marina Manea, care a precizat că “ieri conducerea unităţii de învăţământ a făcut specificarea faptului că 20 de absentări pe motive medicale au diferite explicaţii de tipul: conjunctivită, viroză respiratorie sau enterocolită virală”.

“La momentul zilei de ieri nu puteam lua în calcul, până la proba contrară, când familiile copiilor ar fi adus către medicul şcolii documentele cu diagnosticul elevilor, existenţa unui focar de infecţie”, a precizat purtătoarea de cuvânt a ISMB, pentru Agerpres.

Marina Manea a anunțat că în Şcoala nr. 27 din Sectorul 2 s-a făcut în cursul zilei de joi dezinfecţie, urmând ca vineri să se facă şi o nebulizare. “Şcoala a realizat ieri deratizare şi urmează ca după terminarea cursurilor astăzi să realizeze şi o nebulizare”, a precizat Manea.

Purtătoarea de cuvânt a inspectoratului a declarat că este în curs o anchetă a DSP la unitatea şcolară. “DSP se află acolo, a fost şi ieri în unitatea de învăţământ pentru a discuta cu profesorii, conducerea, elevii şi a face verificările necesare”, a adăugat Marina Manea.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Educatoarele din grădinițe vor avea nevoie de studii superioare, specializarea „Educație timpurie”, pentru licențierea în învățământ – prevedere neanunțată, strecurată netransparent în proiectul legii Deca

Educatoarele din grădinițe vor avea nevoie de studii superioare, cu specializarea „Educație timpurie”, pentru a se licenția în învățământ, după cum prevede proiectul Legii învățământului superior. Examenul de definitivat va…
Vezi articolul

Profesorii, îndemnați să-și facă PFA-uri pentru a da meditații. Cîmpeanu: „Este o modalitate transparentă de a plăti impozit aferent” / Legat de resursele financiare ale părinților: „Meditațiile nu sunt de natură să sprijine rezolvarea problemelor de echitate, din păcate”

Profesorii ar putea să-și facă PFA-uri ca să plătească impozit pe meditații, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Întrebat la Euronews România dacă ar fi o idee bună să-și facă PFA-uri…
Vezi articolul

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat rămâne la 60%, anunță Ministerul Sănătății, în urma unei consultări a studenților / Un proiect lansat acum o săptămână prevedea creșterea lui la 65%, adică la 130 de răspunsuri corecte față de 120

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat rămâne la 60 anul acesta, adică la 120 de întrebări corecte din cele 200 de pe subiect, anunță Ministerul Sănătății (MS), după ce…
Vezi articolul