UPDATE Scandalul flash mob-ului susținut de copii și tineri, printre mașini: Ministerul Tineretului a retras de pe Facebook filmulețul

2.334 de vizualizări
UPDATE Ministerul Tineretului a retras de pe Facebook înregistrarea flash mob-ului susținut de copii și tineri, printre mașini, în fața sediului. Edupedu.ro vă prezintă, însă, mai jos video-ul retras de Minister.
Ministerul Tineretului a publicat joi dimineață, 2 mai, pe pagina sa oficială de Facebook imagini cu un flash mob organizat de Casa de Cultură a Studenților din Pitești în fața instituției din București, fără ca traficul să fi fost oprit pe strada pe care dansau atât tineri, cât și copii. În imagini, se vede cum studenții dansează în mijlocul străzii pe care mașinile încearcă să treacă. Tinerii și copiii sunt coordonați de un bărbat cu o baghetă, el fiind și cel care oprește, pe rând, mașinile care circulă pe stradă să nu intre în tineri, apoi pe tineri să facă loc mașinilor.

“Caravana a realizat un flash mob la care au asistat și ministrul Bogdan Matei, dar și subsecretarul de stat Cristina Andronic. Cei doi i-au aplaudat pe tineri“, a informat de dimineață Ministerul Tineretului.

Filmulețul publicat de Ministerul Tineretului și Sportului pe pagina sa de Facebook era însoțit de următoarea descriere: “Flash mob în fața Ministerului Tineretului și Sportului de Ziua Tineretului organizat de Casa de Cultură a Studenților din Pitești“.

UPDATE Edupedu.ro vă prezintă mai jos imaginile video pe care Ministerul Tineretului le-a retras

Pentru că Ministerul Tineretului și Sportului a retras în jurul după-amiezii filmulețul de pe pagina de Facebook a instituției, Edupedu.ro vă prezintă mai jos imaginile video pe care MTS le-a retras:

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a explicat și motivul flash mobului:
  • Ziua Națională a Tineretului a fost celebrată joi, într-un mod aparte, și la sediul MTS.
  • Tinerii de la Casa de Cultură din Pitești au venit la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a prezenta un program special.
  • Caravana a realizat un flash mob la care au asistat și ministrul Bogdan Matei, dar și subsecretarul de stat Cristina Andronic. Cei doi i-au aplaudat pe tineri, mare parte dintre ei sportivi, și i-au felicitat pentru eforturile lor de a marca simbolic această zi specială pentru tineretul din întreaga țară.
  • Caravana tinerilor îi invită pe toți cei care doresc să ia parte și la spectacolul din Pitești astăzi, începând cu ora 17“.
  • Astăzi este Ziua Națională a Tineretului! La mulți ani tuturor tinerilor și tuturor celor care se simt tineri! Ministerul Tineretului şi Sportului sărbătorește la nivel național această zi prin intermediul subordonatelor și invită toţi tinerii, şi nu numai, să se implice activ în proiectele destinate acestei categorii, indiferent dacă vorbim despre activități culturale, artistice, sportive sau recreative“.
Ministerul a publicat pe pagina sa de Facebook și fotografii în care apare și ministrul Bogdan Matei:

 

Marius Deaconu, fost președinte ANOSR: Ca la Cântarea României, când integritatea participanților nu conta, ci doar încercarea de a satisface dorințele unor demnitari

Marius Deaconu, fost președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), a declarat pentru Edupedu.ro că flash mob-ul aduce aminte de Cântarea României.

Ziua Națională a Tineretului este celebrată de Ministerul Tineretului și Sportului printr-o sarabandă de postări pe rețelele sociale care au greșeli grave de gramatică, puține evenimente în țară, realizate de ‘deconcentrate’, respectiv evenimente de tip flash mob care ne aduc aminte de Festivalul Cântarea României. La fel ca atunci, integritatea participanților nu conta, ci doar încercarea de a satisface dorințele unor demnitari. Regretăm că MTS a ales să celebreze o zi importantă într-un mod atât de penibil. În acest timp, la Iași, Consiliul Tineretului din România participă la lansarea programului Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020, un proiect care schimbă viața tinerilor din regiune”, spune Marius Deaconu, pentru Edupedu.ro.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Transportul “gratuit” al elevilor încă are sincope la 3 luni de când a început școala. Secretarul de stat Zoltan Kallos anunță că se lucrează la o hotărâre de guvern “tocmai pentru a asigura gratuitatea elevilor”

La începutul celui de-al doilea modul de școală, secretarul de stat în Ministerul Educației, Zoltan Kallos, anunță că “în acest moment este pe circuitul de avizare o hotărâre de guvern…
Vezi articolul

Vom propune deschiderea școlilor pentru toți elevii, cu prezență fizică, fără condiția de testare, anunță Sorin Cîmpeanu, contră la declarațiile lui Vlad Voiculescu și ale secretarului de stat Andreea Moldovan de la Sănătate

„Vom propune, din partea Ministerului Educației, să se respecte doar trei condiții pentru redeschiderea tuturor școlilor cu prezență fizică”, a declarat la Digi24 ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Reacția oficialului a…
Vezi articolul

Cum îi facem pe copii să nu mai copieze eseuri făcute cu ChatGPT pentru temele de la școală? Sorin Ion: Rezolvarea acestei situații stă în formarea profesorilor. Mai mult de jumătate din aceștia din România vor fi formați să aibă competențe digitale, prin PNRR

Soluția pentru ca elevii să nu își mai rezolve temele cu ajutorul platformelor de inteligență artificială precum ChatGPT este formarea profesorilor, care să își dea seama care texte sunt generate…
Vezi articolul