Ana Blandiana, distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură: Mulțumesc pentru ecoul pe care prestigiosul dumneavoastră premiu îl va da ideilor mele și poemelor mele

891 de vizualizări
Inquam Photos / Nichita Cojocea
Inquam Photos / Nichita Cojocea
Poeta Ana Blandiana a fost recompensată cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură pentru anul 2024, scrie G4Media. “Îmi este greu să-mi exprim emoția și recunoștința pentru marea onoare pe care o reprezintă pentru mine acordarea Premiului Prinţesa de Asturia”, a scris poeta pe Facebook.
  • Anul trecut, laureatul Premiului Prinţesa de Asturia pentru Literatură a fost scriitorul nipon Haruki Murakami.

Poeta Ana Blandiana a fost recompensată cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură pentru anul 2024. Juriul a apreciat deopotrivă că Ana Blandiana „este moştenitoarea celor mai strălucite tradiţii literare, precum şi o creatoare radical unică”, transmite Agerpres.

„Îmi este greu să-mi exprim emoția și recunoștința pentru marea onoare pe care o reprezintă pentru mine acordarea Premiului Prinţesa de Asturia, mai ales că – ca întotdeauna când primesc un premiu – nu pot să nu-mi amintesc de gândul lui Platon care recomanda încoronarea poeților cu lauri și alungarea lor din cetate. Dar dacă pentru mine poezia este de fapt o cale spre cetate, o cale de a rămâne, o cale de a însoți suferința altora?! Vă mulțumesc pentru ecoul pe care prestigiosul dvs. premiu îl va da ideilor mele și poemelor mele și care îl va amplifica în conștiința cititorilor spanioli din întreaga lume”, a transmis Ana Blandiana.

Premiile Prinţesa de Asturia, decernate în fiecare an de Fundaţia prinţesei moştenitoare a Spaniei, sunt însoţite de un cec în valoare de 50.000 de euro. Acest premiu se atribuie în opt categorii: arte, literatură, ştiinţe sociale, comunicare, ştiinţe umaniste, cooperare internaţională, cercetare ştiinţifică şi tehnică, sport.

Anul trecut, laureatul Premiului Prinţesa de Asturia pentru Literatură a fost scriitorul nipon Haruki Murakami.

Citeste si:
Ana Blandiana: Care este răul din societatea românească? Răul este în sistemul de învățământ, care trebuie transformat în ceva viu, în care profesorii să simtă din nou că sunt apostoli, nu slujbași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Strategia de educație parentală a fost lansată în dezbatere pentru a treia oară, în 6 ani. Documentul ministrului Deca este înțesat cu limbaj de lemn și referiri la președintele Iohannis: „Viziunea asupra parentalității, subsecventă dezideratelor Proiectului România Educată, este în perspectiva 2030 aceea de a clădi, împreună cu părinții, o societate durabilă”

Strategia de educație parentală a fost lansată în dezbatere pentru a treia oară de Ministerul Educației, după ce precedentele 2 variante lansate în ultimii 6 ani au fost abandonate în…
Vezi articolul