Direcția de Sănătate Publică București: Nu am identificat focare de enterocolite/ enteroviroze în unitățile școlare. Recomandare: covorașe îmbibate cu soluție clorigenă la intrarea în școală

715 vizualizări
Foto: Freepik.com
Direcția de Sănătate Publică din București anunță că nu a identificat focare de enterocolite sau enteroviroze în școlile din București, după ce Inspectoratul Școlar a anunțat că cinci copii de la Şcoala nr. 27 din Sectorul 2 au avut enterocolită virală. Instituția le-a recomandat, însă, grădinițelor și școlilor evaluate să aducă la intrarea în clădire covorașe îmbibate cu soluție clorigenă.

“Urmarea sesizărilor primite privind apariția unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus a elevilor din Municipiul București, specialiști din cadrul DSPMB s-au deplasat în perioada 25- 26 septembrie 2019, în 3 unități de învățământ (2 creșe și o școală primară) pentru evaluarea situației”, spune instituția, într-un comunicat.

DSP București anunță că 45 de cazuri de gastroenterocolite /enterocolite au fost raportate la copiii din colectivități, dintre care 23 de cazuri în grădinițe, de la începutul anului școlar.

Instituția precizează că va “continua verificările” și în alte școli și grădinițe din București.

Comunicatul integral al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București

“Urmarea sesizărilor primite privind apariția unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus a elevilor din Municipiul București, specialiști din cadrul DSPMB s-au deplasat în perioada 25- 26 septembrie 2019, în 3 unități de învățământ (2 creșe și o școală primară) pentru evaluarea situației.

Reprezentanții DSPMB nu au identificat focare de enterocolite/ enteroviroze în unitățile școlare.

Aceștia au făcut mai multe recomandări:

  • efectuarea curățeniei și dezinfecției spațiilor de învățământ, a suprafețelor de lucru și aerisirea sălilor de clasă
  • copiii absenți 3 zile consecutiv vor reveni în colectivitate cu aviz epidemiologic eliberat de medic specialist
  • efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în colectivitate, acțiune care se va consemna în registrul de triaj epidemiologic
  • monitorizarea și raportarea către DSPMB a cazurilor nou apărute cu afecțiuni digestive sau respiratorii
  • la intrările unității de învățământ vor fi amplasate covorașe îmbibate cu soluție clorigenă
  • elevii vor fi reinstruiți cu privire la spălatul mâinilor, mai ales după folosirea toaletei, cât și înainte de a mânca

De la începutul anului școlar și până în prezent, în municipiul București au fost raportate, de către spitalele de boli infecțioase și spitalele de pediatrie, un număr de 45 cazuri de gastroenterocolite /enterocolite, la copiii din colectivități, din care 23 de cazuri în grădinițe.

În perioada urmatoare, specialiștii DSPMB vor continua verificările și în alte unități de învățământ din Capitală.”

Citește și:

 

 


1 comment
  1. problema este cel mai probabil în școală, în modul de igienizare. oare nu cumva au fost șterse băncile cu aceeași cârpă de la spălat podele, poate chiar podeaua din baie?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Polonia a aprobat o lege prin care activitățile desfășurate de ONG-uri în școli vor trebui să fie aprobate de supervizori guvernamentali. Opozanții spun că predarea despre drepturile LGBT va fi astfel îngrădită

Parlamentul polonez a adoptat miercuri o lege care va înăspri controlul guvernului asupra şcolilor şi despre care criticii susţin că va reduce accesul elevilor la informaţiile despre comunitatea LGBT, transmite…
Vezi articolul

Daniel Funeriu: Norocul președintelui Iohannis este că ridicolul nu omoară / Pentru a le vorbi profesorilor, trebuie să ai autoritate intelectuală și morală. Nu poți, ca guvern, să le spui „aici nu e piață de negociat”. Nu le spui asta profesorilor

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației în 2010-2011, a declarat la Euronews marți, în timpul protestelor de stradă ale profesorilor și angajaților în Educație, prin București, că furia este din…
Vezi articolul

Avocatul Poporului a sesizat CCR pe noua Lege a tinerilor / Printre prevederile criticate de Weber este posibilitatea schimbării destinației bunurilor: ”Poate avea ca efect schimbarea totală a destinației, în detrimentul tinerilor, spre exemplu în scop comercial”

Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat Curtea Constituțională a României pe noua Lege a tinerilor, spunând că anumite prevederi din lege ”au consecințe negative asupra raporturilor juridice, precum și asupra…
Vezi articolul