Ministrul Sănătății: În ultima săptămână, la nivel național mergem pe un număr de infectați pe care îl putem pune în legătură cu școala: 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10-19 ani

3.662 de vizualizări
Nelu Tataru, ministrul sanatatii / Foto: Captura Digi 24
“În ultima săptămână la nivel național mergem pe un număr pe care îl putem pune în legătură cu școala: 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10-19 ani”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Ministerul Educației. Nu se impune starea de urgență, a precizat ministrul.

Acesta a declarat că “astăzi am discutat la Ministerul Educației cu toți inspectorii școlari județeni: avem un parteneriat atât noi, părinții, profesorii, fiecare avem o parte pe care trebuie să o respectam. Ziua se compune din transport către școală, ziua școlii, transport de la școală către casă, lucrul în familie, jocuri în parcuri. Noi trebuie să respectăm aceste reguli“.

“Cei care sunt testați așteaptă rezultatul în izolare la domiciliu sau în carantină. 10 zile, având avizul DSP-ului cu care poate lua acel concediu medical”, a precizat Tătaru.

Întrebat cu privire la cazul elevului de la liceul Șincai, “suspect de coronavirus în sensul în care are un părinte confirmat și familia nu a avut posibilitatea să facă un test de coronavirus, ce se întâmplă cu acești elevi? Vin în continuare la școală?”, ministrul Sănătății a răspuns: “Nu, dacă este contact direct, acel elev rămâne acasă, în carantină, și testul se face după definiția de caz atunci când prezintă simptomatologie în cele 14 zile“.

Atâta timp cât acest copil din anchetă este un contact direct fără simptomatologie, rămâne în carantină”, a precizat Nelu Tătaru. Ministrul a amintit că “activitatea didactică într-o clasă este suspendată la un caz pozitiv, iar într-o școală la trei cazuri pozitive“.

În cazul unui copil care este trimis acasă pentru că un elev din clasa lui este testat pozitiv, “un părinte rămâne acasă“, a declarat oficialul.

La ATI, din cele peste 500 de locuri, până în 200 au fost pe ventilație mecanică invazivă“, a precizat oficialul.

Metoda carantinării la domiciliu cu urmărirea asimptomatică și testarea la apariția simptomelor este protocolul care funcționează acum, a declarat acesta.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Ce înseamnă să faci cercetare? Povestea a 5 tineri cercetători din cel mai mare proiect care studiază sistemele Fluviu-Deltă-Mare din Europa

România, prin Institutul GeoEcoMar, este coordonatoarea fazei pregătitoare a primului proiect european care va studia integrat sistemul fluviu-deltă-mare. Ce face concret țara noastră în cadrul infrastructurii DANUBIUS-RI? Odată cu construcția…
Vezi articolul