Direcția de Sănătate Publică București: Nu am identificat focare de enterocolite/ enteroviroze în unitățile școlare. Recomandare: covorașe îmbibate cu soluție clorigenă la intrarea în școală

717 vizualizări
Foto: Freepik.com
Direcția de Sănătate Publică din București anunță că nu a identificat focare de enterocolite sau enteroviroze în școlile din București, după ce Inspectoratul Școlar a anunțat că cinci copii de la Şcoala nr. 27 din Sectorul 2 au avut enterocolită virală. Instituția le-a recomandat, însă, grădinițelor și școlilor evaluate să aducă la intrarea în clădire covorașe îmbibate cu soluție clorigenă.

“Urmarea sesizărilor primite privind apariția unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus a elevilor din Municipiul București, specialiști din cadrul DSPMB s-au deplasat în perioada 25- 26 septembrie 2019, în 3 unități de învățământ (2 creșe și o școală primară) pentru evaluarea situației”, spune instituția, într-un comunicat.

DSP București anunță că 45 de cazuri de gastroenterocolite /enterocolite au fost raportate la copiii din colectivități, dintre care 23 de cazuri în grădinițe, de la începutul anului școlar.

Instituția precizează că va “continua verificările” și în alte școli și grădinițe din București.

Comunicatul integral al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București

“Urmarea sesizărilor primite privind apariția unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus a elevilor din Municipiul București, specialiști din cadrul DSPMB s-au deplasat în perioada 25- 26 septembrie 2019, în 3 unități de învățământ (2 creșe și o școală primară) pentru evaluarea situației.

Reprezentanții DSPMB nu au identificat focare de enterocolite/ enteroviroze în unitățile școlare.

Aceștia au făcut mai multe recomandări:

  • efectuarea curățeniei și dezinfecției spațiilor de învățământ, a suprafețelor de lucru și aerisirea sălilor de clasă
  • copiii absenți 3 zile consecutiv vor reveni în colectivitate cu aviz epidemiologic eliberat de medic specialist
  • efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în colectivitate, acțiune care se va consemna în registrul de triaj epidemiologic
  • monitorizarea și raportarea către DSPMB a cazurilor nou apărute cu afecțiuni digestive sau respiratorii
  • la intrările unității de învățământ vor fi amplasate covorașe îmbibate cu soluție clorigenă
  • elevii vor fi reinstruiți cu privire la spălatul mâinilor, mai ales după folosirea toaletei, cât și înainte de a mânca

De la începutul anului școlar și până în prezent, în municipiul București au fost raportate, de către spitalele de boli infecțioase și spitalele de pediatrie, un număr de 45 cazuri de gastroenterocolite /enterocolite, la copiii din colectivități, din care 23 de cazuri în grădinițe.

În perioada urmatoare, specialiștii DSPMB vor continua verificările și în alte unități de învățământ din Capitală.”

Citește și:

 

 


1 comment
  1. problema este cel mai probabil în școală, în modul de igienizare. oare nu cumva au fost șterse băncile cu aceeași cârpă de la spălat podele, poate chiar podeaua din baie?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Salariile personalului nedidactic din școli și grădinițe nu au fost majorate conform modificării legii obținute în timpul grevei generale din Educație. Sunt vizați 55 de mii de angajați / Marius Nistor: Așteptăm un răspuns din partea Ministerului Muncii

Personalul nedidactic din școli și grădinițe nu a primit majorarea de 9%, conform Ordonanței de Urgență nr. 45/2023, astfel încât să ajungă la maximul grilei din Legea salarizării nr. 153…
Vezi articolul

Școala trebuie să se asigure că pot participa toți elevii unei clase la o activitate care implică costuri din „Săptămâna verde”, părinții pot contribui financiar prin asociația de părinți / Absenţele elevilor se pun în catalog la rubrica „Purtare” – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică Metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde”. Școala trebuie să se asigure că pot participa toți elevii unei clase la o activitate care…
Vezi articolul

INTERVIU Sebastian Motzca, olimpic la sanie și medaliat la europenele de juniori în 2020, elev de liceu: Pentru mine, școala online a fost un avantaj / Practic un sport pentru care în România nu mai există o pârtie specială, din păcate

“Din punctul meu de vedere, cel mai important factor în practicarea unui sport de performanță îl reprezintă susținerea necesară pentru a putea concura la un nivel cât mai ridicat, urmată…
Vezi articolul