Directoarea Colegiului din Bacău, unde un elev a bătut şi umilit doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale, a fost demisă / 75% dintre infracțiunile din școlile din județul Bacău au avut loc în școli gimnaziale și primare – prefectul se declară „stupefiat”

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

În urma cercetărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău la Colegiul Tehnic “Dumitru Mangeron” din Bacău, unde un elev a lovit doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale, s-a decis eliberarea din funcție a directoarei. „Această decizie survine unui act managerial cu carențe, cu breșe procedurale care au permis ca elevii să fie expuși bullying-ului și violenței”, potrivit unui comunicat de presa al ISJ Bacău.

Poliţiştii din judeţul Bacău au anunțat că anul trecut au instrumentat 58 infracţiuni în incinta unităţilor de învăţământ, prefectul Lucian Bogdănel declarându-se „stupefiat” că 75% dintre acestea s-au produs în şcoli primare şi gimnaziale, scrie G4Media.ro.

În paralel cu ancheta poliţiştilor, şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău a desfăşurat verificări în acest caz.

„Din primele verificări rezultă că incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie. Din păcate, acesta survine altor momente – unul care a avut loc în noiembrie 2022 şi altul cu o săptămână în urmă – în care elevul agresor a şicanat, respectiv a muşcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancţionat cu scăderea cu două puncte a notei la purtare şi cu avertisment. Acum a reacţionat şi mai violent, lovindu-i pe doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale”, a declarat conducerea ISJ Bacău.

După anchetarea incidentului de violență între elevi, ISJ Bacău anunță eliberarea din funcție a directoarei de la Liceul Tehnologic ,,Dumitru Mangeron” Bacău, potrivit unui comunicat de presă.

Concluziile cercetărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău au arătat:

Exit mobile version