Directoarea Colegiului din Bacău, unde un elev a bătut şi umilit doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale, a fost demisă / 75% dintre infracțiunile din școlile din județul Bacău au avut loc în școli gimnaziale și primare – prefectul se declară „stupefiat”

4.941 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
În urma cercetărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău la Colegiul Tehnic “Dumitru Mangeron” din Bacău, unde un elev a lovit doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale, s-a decis eliberarea din funcție a directoarei. „Această decizie survine unui act managerial cu carențe, cu breșe procedurale care au permis ca elevii să fie expuși bullying-ului și violenței”, potrivit unui comunicat de presa al ISJ Bacău.

Poliţiştii din judeţul Bacău au anunțat că anul trecut au instrumentat 58 infracţiuni în incinta unităţilor de învăţământ, prefectul Lucian Bogdănel declarându-se „stupefiat” că 75% dintre acestea s-au produs în şcoli primare şi gimnaziale, scrie G4Media.ro.

În paralel cu ancheta poliţiştilor, şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău a desfăşurat verificări în acest caz.

„Din primele verificări rezultă că incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie. Din păcate, acesta survine altor momente – unul care a avut loc în noiembrie 2022 şi altul cu o săptămână în urmă – în care elevul agresor a şicanat, respectiv a muşcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancţionat cu scăderea cu două puncte a notei la purtare şi cu avertisment. Acum a reacţionat şi mai violent, lovindu-i pe doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale”, a declarat conducerea ISJ Bacău.

După anchetarea incidentului de violență între elevi, ISJ Bacău anunță eliberarea din funcție a directoarei de la Liceul Tehnologic ,,Dumitru Mangeron” Bacău, potrivit unui comunicat de presă.

Concluziile cercetărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău au arătat:

  • „existența a cel puțin 7 situații de bullying și violență între elevi (începând din octombrie 2022), cunoscute de conducerea unității de învățământ, unele nefiind transmise către ISJ Bacău;
  • deficiențe manageriale ce privesc lipsa, respectiv incompletă sau greșita realizare a documentelor școlare;
  • ineficiență în coordonarea activității din școală;
  • permiterea creării unui climat nesigur pentru elevi;
  • neprioritizarea rezolvării conflictelor;
  • lipsa intervențiilor privind protecția elevilor cu cerințe educaționale speciale”, conform comunicatului de presă al ISJ Bacău.

5 comments
  1. Daca ar fi fost niste hartii in us in dosarul directorului, copilul agresor (cu antecedente de agresivitate sancționate de scoală) nu ar mai fi umilit colegi!!!? Nu cred ca demiterea directorului e o soluție in cazul agresiunii dintre elevi. Si nici demisia Inspectorului școlar (educație specială sau general) ori a Ministrului….

  2. Așa se întâmplă și în județul Botoșani la școala Octav Băncilă și fetița mea este cu CES și este mereu umilită și marginalizata și mereu o invinovateste pe fetița mea unde este dreptatea oare dc nu se iau masuri în aceste cazuri???

    1. Cei din scoli nu pot face mare lucru. Nu au voie sa îi percheziționeze. Nu au voie să îi certe. Nu au voie decât să ia măsuri disciplinare specifice școlii. Am elevi care au venit cu box din fier sau cuțite. E normal să se cheme poliția în astfel de cazuri. Încă de la clasa a 5-a isi aranjează bătăile, in școală sau în afara școlii, pe Instagram. Uneori nu sunt bătăi ci partide de amor, în mici grupuri, prin grupurile sanitare sau prin vestiare. Din păcate, așa sunt mulți copii și tineri din noua generatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conducerea Inspectoratului Școlar Dolj și-a dat demisia în urma situației de la Școala Gimnazială Filiași, care a rămas fără conducere înaintea începerii anului școlar, după ce numirile din pix ale interimarilor au stârnit o revoltă în rândul părinților și profesorilor

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj și-a dat demisia în urma situației controversate de la Școala Gimnazială din Filiași, potrivit presei locale. Jurnaldecraiova.ro scrie că inspectorul școlar general Alexandru Gâdăr și…
Vezi articolul

Răspunsul Ministerului Educației la memoriile directorilor care contestă nivelul de salarizare: să aștepte aprobarea unui proiect de lege în Parlament care ar crește cu 1.500 de lei salariile directorilor și inspectorilor, fără niciun termen

Ministerul Educației vrea ca directorii de școli să aibă salarii mai mari decât cele ale profesorilor, însă singura soluție pe care le-o propune este să aștepte până când un proiect…
Vezi articolul
Ana Caraiani

Matematiciana de origine română Ana Caraiani, multipremiată la nivel internațional: În liceu, eram descurajată fățiș, acum există multă încurajare / Fac ce pot să-i ajut pe alții să urmeze domeniul în care sunt activă, programul Langlands

“În liceu, mă confruntam cu descurajări fățișe, pe când în prezent sunt încurajată în mod deschis foarte mult”, spune, într-un interviu acordat Quanta Magazine, matematiciana Ana Caraiani, care, după ce…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorul de Istorie Bogdan Murgescu, despre atrocitățile comise de ruși în Ucraina: „Avem de a face cu excese și crime ordonate direct, făcând parte dintr-un plan clar de terorizare și de forțare la refugiere a populației ucrainene. În prezent n-aș crede că mai există o armată cu o asemenea reputație în Europa”

Crimele teribile comise de armata rusă în Bucha, Mariupol, Irpin împotriva civililor nevinovați par imagini rupte din Al Doilea Război Mondial. Oameni executați cu mâinile legate la spate, gropi comune,…
Vezi articolul