DOCUMENT Fluturașul de salariu al unui profesor – unde apare cotizația la sindicat

Foto: © Cherezoff | Dreamstime.com

Fluturașul de salariu al unui profesor are o serie de câmpuri în care sunt detaliate componentele venitului lunar, cele pentru contribuții și impozit, cele pentru sporuri și indemnizații, plus cel pentru contribuția la sindicat.

Fluturașul de salariu de mai jos este unul real, care corespunde lunii ianuarie 2021, al unui profesor cu studii superioare, cu vechime de peste 10 ani și definitivat.

Salariul de bază al profesorului din exemplul de mai jos este de 3.689 de lei pe lună, are spor de dirigenție și spor de zone izolate, plus sporul de suprasolicitare neuropsihică.

Cotizația la sindicat este poziționată după contribuțiile pentru asigurări sociale și cele pentru sănătate și este în valoare de 42 de lei pentru luna în cauză, în acest exemplu.

Citește și:
Cați bani plătește automat lunar un profesor la sindicat, dacă este membru
Cîțu: Guvernul va elimina cotizarea automată la sindicat și în Educație / Să facă efortul lunar să plătească cine vrea să fie membru al unei organizații
Miza sindicatelor în afacerea cotizațiilor virate lunar, în mod automat de școli, direct din buzunarul profesorilor: 20 de milioane de euro anual

Foto: © Cherezoff | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version