DOCUMENT Fluturașul de salariu al unui profesor – unde apare cotizația la sindicat

31.468 de vizualizări
Foto: © Cherezoff | Dreamstime.com
Fluturașul de salariu al unui profesor are o serie de câmpuri în care sunt detaliate componentele venitului lunar, cele pentru contribuții și impozit, cele pentru sporuri și indemnizații, plus cel pentru contribuția la sindicat.

Fluturașul de salariu de mai jos este unul real, care corespunde lunii ianuarie 2021, al unui profesor cu studii superioare, cu vechime de peste 10 ani și definitivat.

Salariul de bază al profesorului din exemplul de mai jos este de 3.689 de lei pe lună, are spor de dirigenție și spor de zone izolate, plus sporul de suprasolicitare neuropsihică.

Cotizația la sindicat este poziționată după contribuțiile pentru asigurări sociale și cele pentru sănătate și este în valoare de 42 de lei pentru luna în cauză, în acest exemplu.

Citește și:
Cați bani plătește automat lunar un profesor la sindicat, dacă este membru
Cîțu: Guvernul va elimina cotizarea automată la sindicat și în Educație / Să facă efortul lunar să plătească cine vrea să fie membru al unei organizații
Miza sindicatelor în afacerea cotizațiilor virate lunar, în mod automat de școli, direct din buzunarul profesorilor: 20 de milioane de euro anual

Foto: © Cherezoff | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


7 comments
 1. CAS + CASS = impozit = 2349 lei. Cuantumul din salariul profesorului încasat de stat.
  În card 2715 lei.

  A se observa unde se duce salariul profesorului.

 2. Deci: 12-14 ore de predare pe săptămână, 4 luni de vacanțe pe an, meditații la liber, “cadouri și atenții” la liber și se mai plâng de salarii?
  Dacă nu vă place veniți la mine la firmă! Scrie undeva că trebuie să munciți în învățământ? Să nu mai spun că la calitatea învățământului românesc și așa se pare că luați prea mult!

 3. Dacă tot analizăm salariul, atunci să observăm că 233 lei sunt pentru dirigenție și 203 lei pentru plata cu ora (adică ore muncite peste normă, pentru cei care nu știu despre ce este vorba). Fără acestea salariul ar fi probabil 2.400 lei. Adică cam cât cheltuie Câțu la frizer într-o săptămână.

 4. In sanatate nici ingrijitoarele nu au salariul acesta..dupa 10 ani de experienta. Profesorii au ajuns scursura societatii..de aceea rad in fata si parintii si elevii! Ne mai miram ca nu exista respect, pai cum sa iti impui respectul cu salariul acela mizerabil.

 5. Toate confederaţiile sindicale din România îşi vor asuma la începutul săptămânii viitoare un demers comun prin care vor fi sesizate abuzurile şi şantajul public pe care prim-ministrul le comite faţă de miile de organizaţii sindicale, a declarat, joi, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, la finalul Congresului confederaţiei sindicale.

  “Ceea ce face domnia sa este un şantaj public la adresa întregii mişcări sindicale, pentru că el de fapt (…) are o problemă cu cei care i-au contestat diverse aşa-zise măsuri de reformă anunţate. (…) La începutul săptămânii viitoare toate confederaţiile sindicale din România îşi vor asuma un demers comun prin care sesizăm aceste abuzuri, pentru că e un şantaj public pe care îl face, un şantaj făcut la miile de organizaţii sindicale de bază, e un şantaj pe faţă pe care îl exercită: ‘dacă nu vă potoliţi, vă tai sursa de finanţare!'”, a apreciat Dumitru Costin.

  Liderul BNS a criticat intenţia prim-ministrului de a folosi o ordonanţă de urgenţă pentru anularea procedurii extragerii automate a cotizaţiilor pentru sindicat din conturile angajaţilor.

  “Considerăm că domnia sa a ieşit demult din cadrul constituţional, pentru că în momentul în care afirmi la adresa mişcării sindicale că îşi permite să oprească automat bani din salariile oamenilor, inducând ideea că cineva, în cârdăşie cu angajatorul, îşi permite, în România lui 2021, să ia bani din salariile oamenilor fără acordul individual al acestora, asta în traducere liberă înseamnă furt, o ştie toată lumea. Deci, implicit, întreaga mişcare sindicală din România a fost transformată într-o masă de hoţi care fură banii oamenilor”, a adăugat Dumitru Costin.

 6. Ohooo, ce de banet ia profesorul ala cu 10 ani vechime!!! Rusineeeee!!! Lasa privatii pe drumuri!!! Huoooo!! Lipsit, dom’le, de bun simt! Salariu nesimtit! Cum?? Si-a permis sa bata noroaiele ca sa se imbuibe cu 47 de lei impozabili??? Sa iesim in strada, asa ceva nu se mai poate!!! ( Si acum uitati-va imaginar cum va bat obrazul, stimati guvernanti. Rusinea este pentru voi subiect tabu. De ce? Pentru ca nu o aveti. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cinci „categorii de profesori” identificate de președinta ARACIP, agenția care evaluează, acreditează și autorizează școlile / Mariana Dogaru: În momentul în care gândim generalități ce duc mai degrabă la etichetare, nu avem cum să obținem rezultate

Într-un mesaj publicat pe Facebook, președinta ARACIP, Mariana Dogaru, susține că dacă „gândim generalități ce duc mai degrabă la etichetare, nu avem cum să obținem rezultate”, în contextul dezbaterii create…
Vezi articolul

Istoria unei rute paralele de angajare în învățământ: Eu am scris articolul 253. Noi am gândit autonomia școlii de a-și selecta resursa umană, PSD a transformat-o în șpagă electorală forever – Oana Badea, fost secretar de stat

Soluția găsită de Ecaterina Andronescu la titularizarea pe 253 declarată neconstituțională este și ea neconstituțională, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat Oana Badea. OUG-ul de miercuri pe educație…
Vezi articolul

Secretarul de stat din Ministerul Educației Sorin Ion, îndemn către toți contabilii și secretarii din școli să plătească pe 14 aprilie toți banii pentru profesori pe OUG 48 și decizii ale instanțelor: Vrem să fim și alături de colegii noștri pentru ca de sărbătorile pascale să aibă un plus de buget

Contabilii și secretarii din școli să plătească în aprilie toți banii pentru profesori, obținuți prin hotărâri judecătorești, conform ordonanței de urgență (OUG) 48, le-a transmis secretarul de stat pentru Învățământ…
Vezi articolul