Dotările prin PNRR, soluții pentru greutatea ghiozdanelor. Elevii pot să urmărească lecțiile pe echipamente digitale, fără să mai care manuale, susține Ligia Deca

Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com

Prin PNRR s-au dotat toate sălile de clase cu echipamente digitale, dar și cu mobilier și „elevii pot să urmărească lecțiile pe echipamente digitale, fără să mai fie nevoie să care manualele sau pot exista dulăpioare unde să își poată lăsa manualele sau caietele”, a declarat astăzi ministrul Educației, Ligia Deca, la Timișoara, conform opiniatimisoarei.ro.

„Apropo de greutatea ghiozdanelor, aici sunt soluții. Prin PNRR s-au dotat toate sălile de clase cu echipamente digitale, avem laboratoare de științe, avem un site pe care avem toate manualele școlare în format electronic și unele dintre ele interactiv. Deci ar exista posibilitatea ca elevii, pe echipamentele digitale pe care le au deja în clasă, să urmărească lecțiile fără să mai fie nevoie să care manualele pentru toate disciplinele din ziua respectivă. 

De asemenea, în școlile unde s-au făcut dotari în săli sau se vor face în acest an școlar, pentru că avem peste 5.000 de școli care vor avea dotări ca urmare a investițiilor din PNRR, pot exista dulăpioare unde să își poată lăsa manualele sau caietele de lucru în așa fel incât să nu trebuiască sa le ducă acasă în fiecare zi”, a declarat Ligia Deca, citată de opiniatimisoarei.ro.

Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version