Dragoș Ciuparu, secretar de stat pentru cercetare, a fost demis de premierul Cîțu

Dragoș Ciuparu și Ludovic Orban / Foto: gov.ro

Dragoș Ciuparu, secretar de stat responsabil cu cercetarea în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, a fost demis prin decizie a primului ministru Florin Cîțu, decizie publicată luni seară în Monitorul Oficial. Dragoș Ciuparu, susținut de USR-PLUS, a fost primul membru din echipa de conducere a noului minister, după ce, în iarnă, Ciprian Teleman (USR-PLUS) a preluat portofoliul Cercetării și Digitalizării în guvernul Cîțu.

Eliberarea din funcție a lui Dragoș Ciuparu vine după valul de demiteri ale secretarilor de stat susținuți de USR-PLUS, după ce miniștrii aparținând acestei grupări și-au dat demisia din guvernul Cîțu, în criza guvernamentală. 

Într-un mesaj publicat luni seară pe Facebook, fostul ministru Ciprian Teleman apreciază că “această decizie (de concediere – n. red.) paralizează activitatea componentei de cercetare a MCID. I-am spus premierului, la începutul colaborării în guvern, că are două opțiuni, să fie premierul care salvează cercetarea sau cel care o îngroapă, tertium non datur. Am făcut pași importanți spre redresare, printre aceștia intrând redactarea componentei de cercetare în PNRR, negociată foarte greu în interiorul coaliției, dar în acest moment o preluare a agendei cercetării de către cineva parașutat în MCID, resetează doi ani de progrese”.

Mesajul lui Ciprian Teleman, integral:

Exit mobile version