Dragoș Ciuparu, secretar de stat pentru cercetare, a fost demis de premierul Cîțu

1.540 de vizualizări
Dragoș Ciuparu și Ludovic Orban / Foto: gov.ro
Dragoș Ciuparu, secretar de stat responsabil cu cercetarea în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, a fost demis prin decizie a primului ministru Florin Cîțu, decizie publicată luni seară în Monitorul Oficial. Dragoș Ciuparu, susținut de USR-PLUS, a fost primul membru din echipa de conducere a noului minister, după ce, în iarnă, Ciprian Teleman (USR-PLUS) a preluat portofoliul Cercetării și Digitalizării în guvernul Cîțu.

Eliberarea din funcție a lui Dragoș Ciuparu vine după valul de demiteri ale secretarilor de stat susținuți de USR-PLUS, după ce miniștrii aparținând acestei grupări și-au dat demisia din guvernul Cîțu, în criza guvernamentală. 

  • Ciuparu a fost secretar de stat pentru cercetare și în Ministerul Educației și Cercetării condus de Monica Anisie, în guvern liberal al lui Ludovic Orban. El a preluat responsabilitatea cercetării, în precedentul guvern, în ianuarie 2020, după ce mai condusese acest domeniu în perioada 2010-2012, ca președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică în guvernul Boc – detalii.

Într-un mesaj publicat luni seară pe Facebook, fostul ministru Ciprian Teleman apreciază că “această decizie (de concediere – n. red.) paralizează activitatea componentei de cercetare a MCID. I-am spus premierului, la începutul colaborării în guvern, că are două opțiuni, să fie premierul care salvează cercetarea sau cel care o îngroapă, tertium non datur. Am făcut pași importanți spre redresare, printre aceștia intrând redactarea componentei de cercetare în PNRR, negociată foarte greu în interiorul coaliției, dar în acest moment o preluare a agendei cercetării de către cineva parașutat în MCID, resetează doi ani de progrese”.

Mesajul lui Ciprian Teleman, integral:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cîmpeanu, despre plata orelor remediale din programul Școala după școală: Au fost făcute plăți integrale către patru județe, parțiale către alte 10 județe / Procesul de verificare, extrem de lent, inadvertențele, de ordinul sutelor de mii

Au fost făcute plăți integrale către patru județe, parțiale către alte 10 județe, iar procesul de verificare a documentelor de raportare este „extrem de lent” și inadvertenţele ar fi de…
Vezi articolul