Dragoș Ciuparu, secretar de stat pentru cercetare, a fost demis de premierul Cîțu

1.378 de vizualizări
Dragoș Ciuparu și Ludovic Orban / Foto: gov.ro
Dragoș Ciuparu, secretar de stat responsabil cu cercetarea în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, a fost demis prin decizie a primului ministru Florin Cîțu, decizie publicată luni seară în Monitorul Oficial. Dragoș Ciuparu, susținut de USR-PLUS, a fost primul membru din echipa de conducere a noului minister, după ce, în iarnă, Ciprian Teleman (USR-PLUS) a preluat portofoliul Cercetării și Digitalizării în guvernul Cîțu.

Eliberarea din funcție a lui Dragoș Ciuparu vine după valul de demiteri ale secretarilor de stat susținuți de USR-PLUS, după ce miniștrii aparținând acestei grupări și-au dat demisia din guvernul Cîțu, în criza guvernamentală. 

  • Ciuparu a fost secretar de stat pentru cercetare și în Ministerul Educației și Cercetării condus de Monica Anisie, în guvern liberal al lui Ludovic Orban. El a preluat responsabilitatea cercetării, în precedentul guvern, în ianuarie 2020, după ce mai condusese acest domeniu în perioada 2010-2012, ca președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică în guvernul Boc – detalii.

Într-un mesaj publicat luni seară pe Facebook, fostul ministru Ciprian Teleman apreciază că “această decizie (de concediere – n. red.) paralizează activitatea componentei de cercetare a MCID. I-am spus premierului, la începutul colaborării în guvern, că are două opțiuni, să fie premierul care salvează cercetarea sau cel care o îngroapă, tertium non datur. Am făcut pași importanți spre redresare, printre aceștia intrând redactarea componentei de cercetare în PNRR, negociată foarte greu în interiorul coaliției, dar în acest moment o preluare a agendei cercetării de către cineva parașutat în MCID, resetează doi ani de progrese”.

Mesajul lui Ciprian Teleman, integral:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Portretul violențelor din școli: Jumătate dintre elevii care sunt agresați nu se pot apăra din cauza fricii și peste jumătate din cei care asistă la astfel de scene nu intervin / Principalele motive ale violenței sunt aspectul fizic și notele – studiu World Vision

Agresiunea verbală este cea mai des întâlnită formă de violență în școlile din România, mai exact în circa 40% din cazuri, arată un studiu realizat de World Vision România. Unul…
Vezi articolul

Cîmpeanu, despre declarațiile vicepremierului Barna, care nu a inclus Educația la rectificarea bugetară: „Cred că s-a grăbit ușor să se antepronunțe înainte să vadă motivația Ministerului Educației”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns astăzi declarației făcute pe 14 iulie de vicepremierul Dan Barna, care nu a inclus Educația printre domeniile prioritare ale Guvernului pentru rectificarea bugetară. Cîmpeanu…
Vezi articolul

Vaccinarea obligatorie pentru profesori, discutată la Guvern. Tătaru: „Voi discuta cu premierul despre o vaccinare anti-COVID obligatorie a angajaților din spitale și școli”

Vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea deveni obligatorie pentru mai multe categorii esențiale ca angajații din sistemul de învățământ și pentru cei din sănătate. Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin…
Vezi articolul