Drept la replică din partea Școlii Gimnaziale “Nicolae Titulescu” din București

Foto: Facebook.com - Școala Gimnazială Nicolae Titulescu din București

Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” din București a transmis redacției Edupedu.ro un “Punct de vedere / drept la replică” semnat de directoarea Iudita Popteanu, în urma articolului publicat miercuri, cu titlul: “Cenzură impusă părinților, acuzată la Școala Nicolae Titulescu din București: Instituția interzice “denigrarea” sa în presă și impune ca nemulțumirile să se “rezolve în interiorul școlii”. Directoarea: “Ne-am gândit că este bine”“.

Redăm punctul de vedere integral:

“PUNCT DE VEDERE/DREPT LA REPLICĂ

1. Din punct de vedere strict tehnic, raportat la aspectele sesizate de către Dumneavoastră, trebuie știut faptul că actualul Contractul educațional, despre care se face vorbire, a avut la bază modelul deja existent în R.O.F.U.I.P., conform Ordinului 4183/04.07.2022, iar adaptarea/particularizarea sa a fost întemeiată pe prevederile art. 175, aln. (2) din același document R.O.F.U.I.P. Subliniez că și precedentul R.O.F.U.I.P. includea același articol, însă amplasarea sa în arhitectura documentului se găsea la finalul documentului. 

2. Din punct de vedere juridic, al izvorului de drept ce reglementează, prin intermediul Contractului educational, raporturile dintre unitatea de învățământ, pe de o parte, ca furnizor de servicii educaționale, și copii, părinți, familiile acestora și comunitatea locală, ca beneficiari direcți, respectiv indirecți ai acestor servicii, trebuie spus faptul că întreg conținutul documentului invocat a fost asumat în unanimitate, prin actul de voință a Consiliului de administrație, for colectiv deliberativ din care fac parte și părinții.

3. Din punct de vedere semantic și al intențiilor onorabile și legitime pentru fiecare dintre cele 3 puncte supuse atenției de către Dumneavoastră, realitatea se prezintă astfel:

În fine și în concluzie, înțelegând perfect legitima preocupare a oricărui membru al comunității pentru bunul mers al educației, respectând și apreciind demersul Dumneavoastră jurnalistic, vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat prezentei corespondențe și vă stau la dispoziție pentru orice alte aspecte veți considera necesar a fi clarificate.

Până atunci, vă asigur de toate bunele intenții ale echipei manageriale din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 3 Nicolae Titulescu, formate din profesori și părinți, pentru a oferi o educație de calitate tuturor elevilor noștri.

Cu deosebit respect,

Iudita POPTEANU”

Exit mobile version