Euronews România, post operat în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, a obținut licența de emisie

Foto: Euronews România

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, marți, licența de emisie pentru postul Euronews România, post operat de Euronews în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, anunță instituția de învățământ superior într-un comunicat de presă.

Postul este lansat după ce, în ianuarie, UPB și Euronews World au anunțat lansarea parteneriatului, postul local fiind primul proiect de acest tip lansa de Euronews în UE, după alte câteva lansate în afara Uniunii (Georgia, Albania și Serbia). Ce spunea atunci Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii, despre implicarea în acest proiect? 

Potrivit comunicatului de acum, redactorul-șef Euronews România, Andra Miron Diaconescu, și directorul editorial al Euronews World, Peter Barabas, au insistat pe respectarea standardelor profesionale și pe faptul că va fi oferit un “conținut unitar, educațional”.

Euronews România va fi un canal național de știri care va produce știri și actualități locale, naționale, regionale și internaționale în limba română. Televiziunea Euronews România va avea 200 de angajaţi.

Exit mobile version