Euronews România, post operat în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, a obținut licența de emisie

320 de vizualizări
Foto: Euronews România
Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, marți, licența de emisie pentru postul Euronews România, post operat de Euronews în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, anunță instituția de învățământ superior într-un comunicat de presă.

Postul este lansat după ce, în ianuarie, UPB și Euronews World au anunțat lansarea parteneriatului, postul local fiind primul proiect de acest tip lansa de Euronews în UE, după alte câteva lansate în afara Uniunii (Georgia, Albania și Serbia). Ce spunea atunci Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii, despre implicarea în acest proiect? 

  • ”E timpul ca la 30 de ani de la Revoluție să avem un canal de știri care să reflecte realitatea europeană și tendințele din UE, valorile democratice și europene. Respect toate televiziunile de știri existente, dar cred că este loc pentru un post independent, racordat la valorile etice ale Euronews”

Potrivit comunicatului de acum, redactorul-șef Euronews România, Andra Miron Diaconescu, și directorul editorial al Euronews World, Peter Barabas, au insistat pe respectarea standardelor profesionale și pe faptul că va fi oferit un “conținut unitar, educațional”.

Euronews România va fi un canal național de știri care va produce știri și actualități locale, naționale, regionale și internaționale în limba română. Televiziunea Euronews România va avea 200 de angajaţi.


1 comentariu
  1. Acest post TV EURONEWS ROMANIA va fi functional in corpul A din campusul Leul al Universitatii Politehnica din Bucuresti… O parte din spatiile sale au fost utilizate si de postul-scoala TV SIGMA infiintat de TV 5 (in parteneriat cu UPB) si inaugurat in 1991, cu ocazia vizitei presedintelui francez Francois Mitterand in Romania…. Acest eveniment a urmat infiintarii postului de radio-scoala RADIO DELTA RFI echipat de Radio France Internationale (RFI), infiintat in parteneriat cu UPB si inaugurat in 1990…. Dupa 16 ani, in anul 2006, postul Radio Delta RFI a devenit Radio ROMANIA RFI devenind total independent de UPB…. Directorul acestor posturi de radio, de la infiintarea lor, dl. Ion Cornel, si ambasadorul Romaniei in Franta, dl.Luca Niculescu, au fost printre primii jurnalisti radiofonici care au lucrat pentru Radio Delta RFI….Sper sa-si mai aminteasca de unde au plecat !!!!….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspectoratul Școlar Cluj întreabă elevii, părinții și profesorii despre “oportunitatea susținerii tezelor și a simulării examenelor naționale în acest an”

Elevii, părinții și profesorii din județul Cluj au fost întrebați de Inspectoratul Școlar Județean, printr-un mesaj online, despre “oportunitatea susținerii tezelor și a simulării examenelor naționale în acest an”, potrivit…
Vezi articolul

Numărul notelor greșite la Evaluarea Națională continuă să crească și “se perpetuează un fenomen periculos”, afirmă Consiliul Elevilor: Ministerul să asigure verificarea corespunzătoare a lucrărilor

“Se perpetuează un fenomen periculos, în care, spre exemplu, lucrările nu sunt corectate în mod obiectiv de ambii profesori evaluatori, ci doar de unul, urmând ca cel de-al doilea să…
Vezi articolul