Euronews România, post operat în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, a obținut licența de emisie

512 vizualizări
Foto: Euronews România
Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, marți, licența de emisie pentru postul Euronews România, post operat de Euronews în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, anunță instituția de învățământ superior într-un comunicat de presă.

Postul este lansat după ce, în ianuarie, UPB și Euronews World au anunțat lansarea parteneriatului, postul local fiind primul proiect de acest tip lansa de Euronews în UE, după alte câteva lansate în afara Uniunii (Georgia, Albania și Serbia). Ce spunea atunci Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii, despre implicarea în acest proiect? 

  • ”E timpul ca la 30 de ani de la Revoluție să avem un canal de știri care să reflecte realitatea europeană și tendințele din UE, valorile democratice și europene. Respect toate televiziunile de știri existente, dar cred că este loc pentru un post independent, racordat la valorile etice ale Euronews”

Potrivit comunicatului de acum, redactorul-șef Euronews România, Andra Miron Diaconescu, și directorul editorial al Euronews World, Peter Barabas, au insistat pe respectarea standardelor profesionale și pe faptul că va fi oferit un “conținut unitar, educațional”.

Euronews România va fi un canal național de știri care va produce știri și actualități locale, naționale, regionale și internaționale în limba română. Televiziunea Euronews România va avea 200 de angajaţi.


1 comment
  1. Acest post TV EURONEWS ROMANIA va fi functional in corpul A din campusul Leul al Universitatii Politehnica din Bucuresti… O parte din spatiile sale au fost utilizate si de postul-scoala TV SIGMA infiintat de TV 5 (in parteneriat cu UPB) si inaugurat in 1991, cu ocazia vizitei presedintelui francez Francois Mitterand in Romania…. Acest eveniment a urmat infiintarii postului de radio-scoala RADIO DELTA RFI echipat de Radio France Internationale (RFI), infiintat in parteneriat cu UPB si inaugurat in 1990…. Dupa 16 ani, in anul 2006, postul Radio Delta RFI a devenit Radio ROMANIA RFI devenind total independent de UPB…. Directorul acestor posturi de radio, de la infiintarea lor, dl. Ion Cornel, si ambasadorul Romaniei in Franta, dl.Luca Niculescu, au fost printre primii jurnalisti radiofonici care au lucrat pentru Radio Delta RFI….Sper sa-si mai aminteasca de unde au plecat !!!!….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca: Raportul preliminar în cazul Şcolii Nicolae Titulescu arată o serie de abateri de la procedură. Inspectoratul urmează să demareze procesul de cercetare disciplinară / Am trimis corpul de control la școală și inspectorat

„Raportul preliminar al inspectoratului ne sesizează o serie de abateri de la procedură. Inspectoratul urmează să demareze procesul de cercetare disciplinară. În plus, am decis ca începând de astăzi să…
Vezi articolul

Campus școlar profesional pentru învățământ tehnic și dual, aprobat de consilierii județeni din Giurgiu / Elevii vor fi formați pentru meserii ca tâmplar parchetar, tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii sau laborant tehnician pentru calitatea mediului

Campusul Școlar pentru învățământ tehnic și dual va fi realizat “având în vedere cererea industriei pentru tinerii absolvenţi de şcoli profesionale şi tehnice calificaţi”, spune preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu pentru…
Vezi articolul