Experimente științifice și prezentări despre somn, chimie sau lilieci, ateliere de robotică, inteligență artificială sau arheologie – la Noaptea Cercetătorilor Europeni, pe 30 septembrie

Foto: Captură - Noapteacercetatorilor.eu

Evenimentul “Noaptea Cercetătorilor Europeni”, dedicat științei și cercetării, va avea loc, anul acesta, în 26 de orașe din România. O serie de activități programate pentru data de 30 septembrie au drept scop să aducă cercetătorii mai aproape de oamenii interesați de munca lor, pentru a le explica utilitatea acesteia, potrivit unui comunicat de presă.

La București este programat la data menționată, între orele 15.00-21.00, un “laborator în aer liber”, la Casa Oamenilor de Știință din Piața Alexandru Lahovari. Acolo vor fi incluse în program 4 momente în care vor fi prezentate: “importanţa somnului, tehnicile de prim ajutor, magia chimiei şi lumea neştiută a liliecilor”. 

Sunt programate ateliere interactive de mecatronică, robotică, control al mişcării, educaţie financiară şi ecologică, jocuri și concursuri pe teme științifice.

Evenimente sunt prevăzute să aibă loc și la Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Bumbeşti-Jiu, Buzău, Călăraşi, Câmpia Turzii, Constanţa, Deva, Galaţi, Hunedoara, Negreşti-Oaş, Oradea, Petroşani, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava, Sulina, Târgu Jiu, Târgu Neamţ, Timişoara, Titu, Tulcea şi Zalău. 

Potrivit comunicatului: 

Informații detaliate – pe www.noapteacercetatorilor.eu

Evenimentul se înscrie în seria Acţiunilor Marie Sklodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane de vizitatori.

Exit mobile version