Experimente științifice și prezentări despre somn, chimie sau lilieci, ateliere de robotică, inteligență artificială sau arheologie – la Noaptea Cercetătorilor Europeni, pe 30 septembrie

513 vizualizări
Foto: Captură – Noapteacercetatorilor.eu
Evenimentul “Noaptea Cercetătorilor Europeni”, dedicat științei și cercetării, va avea loc, anul acesta, în 26 de orașe din România. O serie de activități programate pentru data de 30 septembrie au drept scop să aducă cercetătorii mai aproape de oamenii interesați de munca lor, pentru a le explica utilitatea acesteia, potrivit unui comunicat de presă.

La București este programat la data menționată, între orele 15.00-21.00, un “laborator în aer liber”, la Casa Oamenilor de Știință din Piața Alexandru Lahovari. Acolo vor fi incluse în program 4 momente în care vor fi prezentate: “importanţa somnului, tehnicile de prim ajutor, magia chimiei şi lumea neştiută a liliecilor”. 

Sunt programate ateliere interactive de mecatronică, robotică, control al mişcării, educaţie financiară şi ecologică, jocuri și concursuri pe teme științifice.

Evenimente sunt prevăzute să aibă loc și la Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Bumbeşti-Jiu, Buzău, Călăraşi, Câmpia Turzii, Constanţa, Deva, Galaţi, Hunedoara, Negreşti-Oaş, Oradea, Petroşani, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava, Sulina, Târgu Jiu, Târgu Neamţ, Timişoara, Titu, Tulcea şi Zalău. 

Potrivit comunicatului: 

  • “Experimentele inedite îi vor ajuta pe participanţi să-şi însuşească cunoştinţe de bază despre lumea înconjurătoare.” 
  • “Astronomia îşi va dezvălui toate secretele, prin intermediul telescoapelor ce vor cerceta cerul plin de mistere, iar noile tehnologii îi vor ului pe vizitatori prin beneficiile pe care le aduc vieţii cotidiene.”
  • “O varietate de workshop-uri de programare şi utilizare a sistemelor de inteligenţă artificială vor fi prezente la evenimentele din întreaga ţară. Pasionaţii de robotică vor putea explora mai bine acest domeniu, interacţionând cu echipe de elevi ce au participat la competiţii naţionale şi internaţionale.” 
  • “Descoperirile arheologice recente vor fi bine puse în valoare, prin prezentări interactive ale cercetătorilor în acest domeniu, iar reconstituirile istorice vor transpune vizitatorii în epoci de poveste”.

Informații detaliate – pe www.noapteacercetatorilor.eu

Evenimentul se înscrie în seria Acţiunilor Marie Sklodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane de vizitatori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național de Etică se poate autosesiza în cazul de plagiat al ministrului Lucian Bode, susține profesorul Dumitru Sandu: Există soluții până când Ministerul Educației se decide pe tema „cum se poate ieși din anomalia încă doctor, dar cu teza de doctorat plagiată”

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) s-ar putea autosesiza în cazul de plagiat al ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, potrivit profesorului emertit Dumitru Sandu,…
Vezi articolul

Cercetătoarea Silvia Marton, singura câștigătoare din România a unuia dintre cele 218 granturi anunțate de de Consiliul European pentru Cercetare la sfârșitul săptămânii trecute, cu o valoare totală de 544 de milioane de euro

Consiliul European pentru Cercetare a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, acordarea a 218 de granturi pentru cercetare avansată în țările europene, granturi cu o valoare totală de 544 milioane de…
Vezi articolul

Universitățile nu trebuie să reacrediteze programele de studiu, după introducerea noilor standarde ARACIS care vor permite cursurile online – ministrul Educației: “Nu are nimeni dreptul să arunce în aer un sistem de învățământ”

“Noile standarde elaborate de ARACIS pentru fiecare domeniu vor fi de fapt completări la standardele deja existente pentru fiecare domeniu, completări care vor viza recunoașterea” cursurilor online, a declarat pentru…
Vezi articolul