Experimente științifice și prezentări despre somn, chimie sau lilieci, ateliere de robotică, inteligență artificială sau arheologie – la Noaptea Cercetătorilor Europeni, pe 30 septembrie

489 de vizualizări
Foto: Captură – Noapteacercetatorilor.eu
Evenimentul “Noaptea Cercetătorilor Europeni”, dedicat științei și cercetării, va avea loc, anul acesta, în 26 de orașe din România. O serie de activități programate pentru data de 30 septembrie au drept scop să aducă cercetătorii mai aproape de oamenii interesați de munca lor, pentru a le explica utilitatea acesteia, potrivit unui comunicat de presă.

La București este programat la data menționată, între orele 15.00-21.00, un “laborator în aer liber”, la Casa Oamenilor de Știință din Piața Alexandru Lahovari. Acolo vor fi incluse în program 4 momente în care vor fi prezentate: “importanţa somnului, tehnicile de prim ajutor, magia chimiei şi lumea neştiută a liliecilor”. 

Sunt programate ateliere interactive de mecatronică, robotică, control al mişcării, educaţie financiară şi ecologică, jocuri și concursuri pe teme științifice.

Evenimente sunt prevăzute să aibă loc și la Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Bumbeşti-Jiu, Buzău, Călăraşi, Câmpia Turzii, Constanţa, Deva, Galaţi, Hunedoara, Negreşti-Oaş, Oradea, Petroşani, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava, Sulina, Târgu Jiu, Târgu Neamţ, Timişoara, Titu, Tulcea şi Zalău. 

Potrivit comunicatului: 

  • “Experimentele inedite îi vor ajuta pe participanţi să-şi însuşească cunoştinţe de bază despre lumea înconjurătoare.” 
  • “Astronomia îşi va dezvălui toate secretele, prin intermediul telescoapelor ce vor cerceta cerul plin de mistere, iar noile tehnologii îi vor ului pe vizitatori prin beneficiile pe care le aduc vieţii cotidiene.”
  • “O varietate de workshop-uri de programare şi utilizare a sistemelor de inteligenţă artificială vor fi prezente la evenimentele din întreaga ţară. Pasionaţii de robotică vor putea explora mai bine acest domeniu, interacţionând cu echipe de elevi ce au participat la competiţii naţionale şi internaţionale.” 
  • “Descoperirile arheologice recente vor fi bine puse în valoare, prin prezentări interactive ale cercetătorilor în acest domeniu, iar reconstituirile istorice vor transpune vizitatorii în epoci de poveste”.

Informații detaliate – pe www.noapteacercetatorilor.eu

Evenimentul se înscrie în seria Acţiunilor Marie Sklodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane de vizitatori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Teleman, despre prioritățile în cercetare: Finanțarea pentru revigorarea “pacientului în inaniție” trebuie direcționată în primul rând către dezvoltarea resurselor umane și către întărirea standardelor etice de evaluare

“Cercetarea e un pacient în inaniție, cu un sistem imunitar slăbit și care trebuie revigorat. Asta înseamnă finanțare predictibilă, direcționată cu scopul dezvoltării resurselor umane în primul rând și întărirea…
Vezi articolul