Cercetătoarea Silvia Marton, singura câștigătoare din România a unuia dintre cele 218 granturi anunțate de de Consiliul European pentru Cercetare la sfârșitul săptămânii trecute, cu o valoare totală de 544 de milioane de euro

1.919 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Consiliul European pentru Cercetare a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, acordarea a 218 de granturi pentru cercetare avansată în țările europene, granturi cu o valoare totală de 544 milioane de euro. Dintre câștigători, unul singur este din România – Silvia Marton, cu un proiect despre istoria corupției din Centrul și Sud-Estul Europei.

Silvia Marton, care a câștigat acest grant ca reprezentant al Colegiului Noua Europă, este conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, iar istoria corupției este unul dintre domeniile sale de cercetare, potrivit paginii de prezentare de pe site-ul instituției de învățământ superior.

  • Potrivit Colegiului pe care îl reprezintă, proiectul de cercetare care a obținut Grantul european “urmărește să construiască istoria ideii de ‘corupție’ în Europa Centrală și de Sud-Est, în contextul evoluției modernității. 

Finanțările de tip “Advanced Grant” ale Consiliului European pentru Cercetare, acordate ca parte a programului Orizont Europa, urmăresc să susțină proiecte care pot duce la “realizări științifice majore” și sunt acordate unor cercetători de vârf cu rezultate de cercetare semnificative în ultimul deceniu, potrivit comunicatului ERC.

Cei mai mulți câștigători, la această ediție, sunt din Germania (37), Marea Britanie (35), Franța, (32) și Spania (16). Au fost acordate premii unor câștigători reprezentând universități și centre de cercetare din 20 de țări. Cele puțin peste 200 de granturi au fost alese dintr-un total de 1.650 de aplicații.


1 comment
  1. Era mai bine să nu spuneți titlul proiectului. Așa că ce realizare științifică?? , cui folosește??, spuneți ceva de utilitatea proiectului !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Trei dintre cercetătorii români care au primit premii speciale la prima ediție a Galei Cercetării Românești lucrează în SUA, la universitățile Stanford, Harvard și MIT / Patru din opt premianți lucrează în principal în România

Trei dintre premiile speciale acordate în cadrul primei Gale a Cercetării Românești, plus unul dintre premiile la categoriile principale au fost acordate cercetătorilor români care lucrează sau au lucrat în…
Vezi articolul