Cercetătoarea Silvia Marton, singura câștigătoare din România a unuia dintre cele 218 granturi anunțate de de Consiliul European pentru Cercetare la sfârșitul săptămânii trecute, cu o valoare totală de 544 de milioane de euro

2.008 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Consiliul European pentru Cercetare a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, acordarea a 218 de granturi pentru cercetare avansată în țările europene, granturi cu o valoare totală de 544 milioane de euro. Dintre câștigători, unul singur este din România – Silvia Marton, cu un proiect despre istoria corupției din Centrul și Sud-Estul Europei.

Silvia Marton, care a câștigat acest grant ca reprezentant al Colegiului Noua Europă, este conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, iar istoria corupției este unul dintre domeniile sale de cercetare, potrivit paginii de prezentare de pe site-ul instituției de învățământ superior.

  • Potrivit Colegiului pe care îl reprezintă, proiectul de cercetare care a obținut Grantul european “urmărește să construiască istoria ideii de ‘corupție’ în Europa Centrală și de Sud-Est, în contextul evoluției modernității. 

Finanțările de tip “Advanced Grant” ale Consiliului European pentru Cercetare, acordate ca parte a programului Orizont Europa, urmăresc să susțină proiecte care pot duce la “realizări științifice majore” și sunt acordate unor cercetători de vârf cu rezultate de cercetare semnificative în ultimul deceniu, potrivit comunicatului ERC.

Cei mai mulți câștigători, la această ediție, sunt din Germania (37), Marea Britanie (35), Franța, (32) și Spania (16). Au fost acordate premii unor câștigători reprezentând universități și centre de cercetare din 20 de țări. Cele puțin peste 200 de granturi au fost alese dintr-un total de 1.650 de aplicații.


1 comment
  1. Era mai bine să nu spuneți titlul proiectului. Așa că ce realizare științifică?? , cui folosește??, spuneți ceva de utilitatea proiectului !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România să devină producător european de cipuri prin crearea unui “ecosistem național în microelectronică” – propunerea unui grup de lucru sub egida Academiei Române, ce reunește profesori, cercetători și reprezentanți ai industriei

Poziționarea rapidă a României drept producător european de cipuri și componente microelectronice pentru tehnologii avansate este susținută de cercetători ai Academiei Române, profesori universitari și reprezentanți ai industriei. Reuniți într-un…
Vezi articolul

Noile rezultate experimentale din CERN și Fermilab confirmă existența oderonului, a cărui ipoteză a fost formulată de cercetătorul Basarab Nicolescu, românul care a luat aur la prima Olimpiadă Internațională de Matematică din istorie, anunță Universitatea Babeș-Bolyai

Analiza rezultatelor recent obținute în cadrul acceleratorului de particule LHC din CERN și a Tevatronului de la Fermilab au confirmat ipotezele formulate de profesorul Basarab Nicolescu și de fizicianul polonez…
Vezi articolul
dunarea de jos

Copy-paste în cercetare. Fostul ministru Lucian Georgescu, rector al Universității “Dunărea de Jos” din Galați, coautor al mai multor articole cu pasaje identice sau aproape identice și seturi de măsurători similare / Georgescu: Partea de cercetare e total diferită, nu există nici măcar o frază copiată din munca altora

Rectorul Universității “Dunărea de Jos” Din Galați, Puiu Lucian Georgescu, fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, figurează drept coautor al unor serii de articole științifice între care există similitudini…
Vezi articolul

Marian Preda, rectorul Universității din București, despre prezența sa în comisiile care aleg membrii CNADTCU: Eu sunt acolo tocmai pentru a preveni formarea unei comisii în care să nu fie reprezentate cele mai bune universități

Marian Preda, rectorul Universității din București și unul dintre cei 12 rectori care vor să numească membrii CNATDCU, a declarat pentru Edupedu.ro că dacă Ministerul Educației vrea să le interzică…
Vezi articolul