Facultate de Psihologie-Știință cognitivă la Cluj: program de licență, doar în limba engleză, lansat de Babeș-Bolyai în următorul an universitar

Universitatea Babeș-Bolyai / Foto: Facebook.com - UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va lansa, în anul universitar 2022-2023, un program de Psihologie-Știință cognitivă la nivel de licență, doar în limba engleză, anunță instituția de învățământ superior.

Potrivit decanului Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB, Adrian Opre, citat într-un comunicat de presă, “programul este organizat de Departamentele de Psihologie, respectiv, Psihologie clinică și psihoterapie”. El “are ca misiune centrală o formare inițială de înaltă calitate a viitorilor specialiști din domeniul psihologiei și al științelor cognitive conexe (neuroștiinte cognitive, informatică, lingvistică cognitivă, logică și epistemologie). Ca obiectiv specific, programul își propune să asigure o pregătire interdisciplinară robustă, care să faciliteze înțelegerea și operarea cu cunoștinte fundamentale specifice psihologiei și științelor cognitive, în vederea valorificării lor în contexte știintific-investigative și practic-aplicative”, arată reprezentantul UBB.

Universitatea notează că “știința cognitivă reprezintă un demers interdisciplinar complex care a revoluționat cunoașterea umană începând cu mijlocul secolului XX, devenind în timp o specialitate fundamentală a psihologiei moderne. Mutarea s-a produs în timp, de la focalizarea inițială pe cercetare științifică multi/inter/transdisciplinară, până la a deveni o specializare de sine stătătoare, organizată inițial educațional mai ales la nivel de master/ doctorat/ postdoctorat, dezvoltată apoi mai mult, ca specializare cu implicații practice și/sau ca un cadru general de pregătire științifică, organizată astăzi educațional și la nivel de licență”.

Rectorul UBB, Daniel David, despre extinderea pregătirii în științe cognitive la nivel de la nivel de master și doctorat la nivel de studii de licență:

Anul trecut, Universitatea din București a anunțat primul program de licență în Științe Cognitive, exclusiv în limba engleză, co-fondat de profesorii Mircea Dumitru și Dragoș Iliescu.

Exit mobile version