Fostul ministru Daniel Breaz a fost reales rector al Universității 1 Decembrie din Alba Iulia

Foto: Facebook.com

Senatorul Daniel Breaz, fost ministru al Culturii și fost ministru interimar al Educației, a obţinut miercuri cel de-al treilea mandat de rector al Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, potrivit Agerpres. El a fost unicul candidat înscris pentru această funcţie, la fel ca la precedentele două alegeri.

Potrivit sursei citate, Daniel Breaz a obţinut 84,39% din voturile valabil exprimate. El a fost votat de 119 din cei 141 de votanţi prezenţi la urne, dintr-un total de 165 de cadre didactice şi de cercetare titulare şi reprezentanţi ai studenţilor cu drept de vot, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul universităţii.

Daniel Breaz a fost ministru al Culturii în guvernul PSD între 20 noiembrie 2019 – 2 august 2019. El a fost ministru interimar al Educației în ultimele luni ale guvernului Dăncilă, între 2 august – 4 noiembrie 2019.

Absolvent al Facultăţii de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Daniel Breaz este doctor în matematică, specializarea analiză matematică.

Citește și:

 

 

Exit mobile version