FOTO Arheologii au descoperit cea mai bine păstrată dovadă a unei crucificări din vremea romanilor / Scheletul celui crucificat are o vechime aproximativ 1.900 de ani

Foto: Pxfuel.com

Arheologii de la Albion Arheology au descoperit prima dovadă a unei crucificări romane pe teritoriul actual al Marii Britanii, scrie G4Media.ro, care citează The Guardian și BBC.

De asemenea, este a doua din lume în care s-a păstrat cuiul care a străpuns osul celui crucificat, iar scheletul data de aproximativ 1.900 de ani.

Experții au găsit rămășițele pentru prima oară în 2017, într-un sat din regiunea Cambridgeshire, Fenstanton. Săpăturile pentru construirea unor imobile au dus la descoperirea unor morminte din perioada romană și a unor urme de formă de viață.

Arheologilor le-a atras atenția în mod special un schelet care avea un cui bătut în osul călcâiului, considerat de experți drept cea mai bună dovadă fizică a unei crucificări din perioada romană. Bărbatul, cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, a fost îngropat cu mâinile încrucișate pe piept și așezat pe o structură de lemn, similară cu un catafalc.

Cui bătut în călcâi (rămășiță) / Foto: Albion Archeology
Fotografii – și citește mai mult – pe G4Media.ro.
Exit mobile version