FOTO Elevii și studenții au venit la protestul profesorilor din Piața Victoriei

Grupuri de elevi și de studenți s-au alăturat protestului din Piața Victoriei. Profesorii protestează vineri, 9 iunie, în București, între orele 11.00 și 16.00, pentru majorarea salariilor. Astăzi este a 12-a zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai

La protest participă și elevii. Aceștia au mesaje de susținere pentru cadrele didactice.

Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro

Studenții de la Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) sunt și ei prezenți în Piața Victoriei.

Foto: Edupedu.ro
Informații de context

Joi, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat a fost adoptată declarația privind politica de salarizare a personalului din învățământ. La scurt timp, documentul a fost publicat și în Monitorul Oficial.

Ligia Deca a ajuns să mintă public de la pupitrul instituției din Palatul Victoria. Aceasta a declarat că publicarea unei declarații în Monitorul Oficial „răspunde cerinței sindicatelor de a avea un act normativ publicat în Monitorul Oficial”

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, a precizat pentru Edupedu.ro că documentul publicat joi în Monitorul Oficial, „are valoarea unei declarații făcute de patru politicieni, care s-ar putea ca de săptămâna viitoare să nu mai fie niciunul dintre ei în funcție”.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că „nu poate stabili niciun ministru ce este acceptabil pentru ei (angajații din Învățământ – n.red). Nu poate stabili niciun premier dacă ceea ce apare în memorandumul respectiv se ridică la înălțimea așteptărilor colegilor noștri.”

Exit mobile version