FOTO Elevii și studenții au venit la protestul profesorilor din Piața Victoriei

1.222 de vizualizări
Grupuri de elevi și de studenți s-au alăturat protestului din Piața Victoriei. Profesorii protestează vineri, 9 iunie, în București, între orele 11.00 și 16.00, pentru majorarea salariilor. Astăzi este a 12-a zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai

La protest participă și elevii. Aceștia au mesaje de susținere pentru cadrele didactice.

Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro

Studenții de la Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) sunt și ei prezenți în Piața Victoriei.

Foto: Edupedu.ro
Informații de context

Joi, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat a fost adoptată declarația privind politica de salarizare a personalului din învățământ. La scurt timp, documentul a fost publicat și în Monitorul Oficial.

Ligia Deca a ajuns să mintă public de la pupitrul instituției din Palatul Victoria. Aceasta a declarat că publicarea unei declarații în Monitorul Oficial „răspunde cerinței sindicatelor de a avea un act normativ publicat în Monitorul Oficial”

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, a precizat pentru Edupedu.ro că documentul publicat joi în Monitorul Oficial, „are valoarea unei declarații făcute de patru politicieni, care s-ar putea ca de săptămâna viitoare să nu mai fie niciunul dintre ei în funcție”.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că „nu poate stabili niciun ministru ce este acceptabil pentru ei (angajații din Învățământ – n.red). Nu poate stabili niciun premier dacă ceea ce apare în memorandumul respectiv se ridică la înălțimea așteptărilor colegilor noștri.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Serbările din prima zi de școală, transmise online, potrivit ministrului Educației: Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru a diminua aceste aglomerări de persoane

Serbările din prima zi de școală vor fi transmise online de școli, „directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru…
Vezi articolul