FOTO Schițele de restaurare pentru Palatul Universității din București, unde lucrările de consolidare intră în linie dreaptă

Sursa: Universitatea din Bucuresti

Cinci ani și jumătate urmează să dureze lucrările de consolidare și restaurare a Palatului Universității din București, lucrări evaluate la 317,6 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al instituției de învățământ superior. Aceasta prezintă schițe ale lucrărilor de restaurare anunțate joi, în urma semnării unui contract cu Compania Națională de Investiții.

Potrivit UB, “clădirea situată în centrul Bucureștiului, unul dintre monumentele emblematice ale orașului, va intra în lucrări de consolidare, restaurare a învelitorii și a șarpantei, a fațadelor (inclusiv a tâmplăriei exterioare), modificări funcționale și restaurarea finisajelor interioare, de reabilitare a instalațiilor, precum și de conservare și punere în valoare a vestigiilor arheologice din curtea interioară, prin amenajarea unui spațiu muzeal”. 

Sursa: Universitatea din Bucuresti

Prin aceste acțiuni de restaurare vor fi puse în valoare inclusiv ruinele Academiei Domnești pe care este ridicată clădirea Palatului Universității, marcând astfel 328 de ani de continuitate educațională în acest spațiu.

Rectorul Marian Preda, citat în comunicat: 

Sursa: Universitatea din Bucuresti
Sursa: Universitatea din Bucuresti
Sursa: Universitatea din Bucuresti
Citește și:
Ministerul Dezvoltării anunţă restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti / Cseke Attila: Este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării
Exit mobile version