Ministerul Dezvoltării anunţă restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti / Cseke Attila: Este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării

108 vizualizări
CIVIS Open Lab
Uni-Buc / Foto: Universitatea din București
Ministerul Dezvoltării anunţă, joi, că a semnat contractul pentru restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti, ministrul Cseke Attila precizând că este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării, relatează News.ro.

Ministerul Dezvoltării anunţă, joi, că a fost semnat contractul de execuţie pentru restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti.

„Acesta este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării. Am asigurat o finanţare în valoare de peste 317 milioane de lei pentru acest proiect”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Universitatea din Bucureşti este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ şi cercetare din România, iar în locaţia ce se va reabilita complet funcţionează, în prezent, 7 dintre cele mai vechi şi mai prestigioase facultăţi: Chimie, Geografie, Geologie şi Geofizică, Istorie, Limbi şi Literaturi străine, Litere şi Matematică şi Informatică.

„Prin restaurarea clădirii, vom asigura condiţii optime pentru studenţii şi profesorii acestei instituţii de învăţământ, dar vom valorifica şi patrimoniul construit al Capitalei, prin conservarea acestui monument istoric”, a subliniat ministrul dezvoltării.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Aplicație pentru profesori, făcută de soțul unei educatoare, prin care camera telefonului se poate conecta la calculator drept cameră suplimentară pentru a-i ajuta să predea online. Funcționează pe dispozitive iOS (iPhone, iPad)

O nouă aplicație care le permite profesorilor să își folosească iPhone-ul sau iPad-ul ca o cameră foto suplimentară care să filmeze un caiet de lucru, sau activități, ori tabla, în…
Vezi articolul