Ghidul de reguli pentru orele de sport, jocuri: Dispare interdicția pentru jocurile cu aceeași minge, activitățile sportive și de grup trebuie să permită distanțarea între elevi

Foto: © Annatamila - Dreamstime.com

Jocurile și alte activități de grup, precum și activitățile sportive în școală trebuie să se desfășoare cu asigurarea distanței între elevi, potrivit Ghidului de reguli pentru redeschiderea școlilor. Față de precedentul ghid, lansat la începutul anului școlar, dispare interdicția de folosire a echipamentelor ce pot fi folosite de toți elevii (ex.: mingea).

Elevii trebuie să facă sport în aer liber, atât timp cât vremea permite acest lucru, iar dacă fac în sala de sport, trebuie evitat efortul intens. După fiecare folosire a sălii de sport, de către o grupă, trebuie asigurate curățenia, dezinfectarea și aerisirea.

În pauze, elevii nu au voie să mănânce în comun. Ei nu au voie să facă schimb de obiecte personale.

Regulile în acest sens, detaliat:

Organizarea procesului de învăţământ și a activităților sportive 

Citește lista completă a măsurilor: BREAKING Ghidul de reguli pentru redeschiderea școlilor pe 8 februarie – document de lucru. Masca purtată în permanență, distanța de 1 metru și ușa deschisă la clase, principiile de bază

Photo 23183146 © AnnatamilaDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version