GRAFIC Numărul cazurilor de infectări noi înregistrează o scădere pentru prima dată de la începutul valului 4 al pandemiei de Covid-19 în România, anunță cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai

Foto: UBB - FSEGA

România începe o ușoară coborâre de pe platoul valului 4 de infectări cu coronavirus, potrivit cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

„Săptămâna curentă este prima săptămână a valului 4 când modelul nostru de previziune estimează clar o tendință de scădere a cazurilor noi zilnice, având la baza ei (1) o redinamizare a vaccinărilor, (2) restricțiile impuse de autorități, respectiv (3) reducerea mobilității populației”, scrie în postarea cercetătorilor.

De asemenea, datele oficiale arată o scădere de 2.194 de infectări față de săptămâna trecută când, tot luni, s-au înregistrat 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.993 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (Covid-19), dintre care 102 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică.

Și indicele de infectare pe localități a scăzut în ultima săptămână. Spre exemplu, pe 25 septembrie, cea mai mare incidență era în județul Ilfov (16,95), urmat de București (16,24). Astăzi, Ilfovul are 15,55 și Bucureștiul 13,87.

Exit mobile version