GRAFIC Numărul cazurilor de infectări noi înregistrează o scădere pentru prima dată de la începutul valului 4 al pandemiei de Covid-19 în România, anunță cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai

4.519 vizualizări
Foto: UBB – FSEGA
România începe o ușoară coborâre de pe platoul valului 4 de infectări cu coronavirus, potrivit cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

„Săptămâna curentă este prima săptămână a valului 4 când modelul nostru de previziune estimează clar o tendință de scădere a cazurilor noi zilnice, având la baza ei (1) o redinamizare a vaccinărilor, (2) restricțiile impuse de autorități, respectiv (3) reducerea mobilității populației”, scrie în postarea cercetătorilor.

De asemenea, datele oficiale arată o scădere de 2.194 de infectări față de săptămâna trecută când, tot luni, s-au înregistrat 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.993 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (Covid-19), dintre care 102 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică.

Și indicele de infectare pe localități a scăzut în ultima săptămână. Spre exemplu, pe 25 septembrie, cea mai mare incidență era în județul Ilfov (16,95), urmat de București (16,24). Astăzi, Ilfovul are 15,55 și Bucureștiul 13,87.


3 comentarii
 1. Ce previziune descrescatoare?
  Rata de pozitivitate a testelor SARS-CoV-2 a ramas tot la 25% (24.7% astazi ca sa fiu mai exact), e doar o lipsa de teste. Daca rata ar fi valabila si s-ar face tot 70.000 de teste pe zi cum era inainte am avea tot 17.000+ de cazuri pe zi.
  Inteleg ca nu sunt intr-o pozitie in care sa contrazic cercetatorii specializati in acest domeniu, dar nu inseamna ca pot pur si simplu sa zica ca e un trend descrescator cand rata de pozitivitate a ramas (cu o diferenta neglijabila de 0.1%) neschimbata.

  1. De asta trebuie sa mergi la scoala si sa pui burta pe carte.
   Azi au fost 70.000 de teste cu 15% pozitivare. Multumit ?
   Vaccineaza-te daca ai comorbiditati !

   1. Consider ca personalul didactic ar trebui obligat sa se vaccineze, nu mi se pare corect ca elevii sa faca online doar pentru ca unii profesori refuza sa se vaccineze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vrea să își extindă activitatea în Ucraina și Republica Moldova, a anunțat Tudorel Toader, rectorul instituției

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi intenţionează să îşi extindă activitatea în patru mari oraşe din Ucraina şi Republica Moldova, a anunţat, sâmbătă, la Botoşani rectorul instituţiei, Tudorel Toader,…
Vezi articolul