Concursuri extrașcolare 2024. Înscrierile elevilor și organizarea activităților educative la nivel de județ vor fi centralizate într-o „platformă” făcută de inspectorii școlari, până pe 23 februarie – adresă de la Ministerul Educației

2.434 de vizualizări
Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com
Inspectorii școlari responsabili de organizarea concursurilor extrașcolare naționale, incluse în calendarul proiectelor de educație extrașcolară (CPEENI, fostele CAEN) 2024, trebuie să realizeze o „platformă” în care să centralizeze datele despre elevii înscriși și responsabilii activităților pe care le coordonează la nivel de județ, le transmite Ministerul Educației într-o adresă, document obținut de Edupedu.ro.

Potrivit adresei, platforma poate fi realizată și cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție de Google, indică Ministerul Educației, însă fără alte detalii, acest lucru însemnând că informațiile ar putea fi stocate în Drive-uri Google sau Google Docs/Sheets. „Platforma” ar urma să conțină centralizat lista concursurilor extrașcolare organizate la nivelul județului lor și să faciliteze gestionarea înscrierilor la ele.

Mai exact, este vorba de aceeași adresă prin care Ministerul Educației încearcă să împiedice elevii de clasele primare să participe la peste 200 de etape pe țară ale concursurilor extrașcolare 2024, după cum a scris Edupedu.ro.

Vă solicităm următoarele: (…) Realizarea unei platforme pentru înscrieri la concursurile de mai sus, astfel încât să aveți în vedere organizarea etapelor județene ale concursurilor acolo unde aveți înscrieri. Această platformă (care poate fi realizată cu ajutorul instrumentelor Google) va conține: lista tuturor concursurilor de la punctul 1, data limită pentru înscrierea la concurs, un metodist/director/consilier educativ responsabil, cu date de contact.

Pentru toate concursurile la care vor exista suficienți înscriși se va organiza o etapă de preselecție, astfel încât să vă asigurați că la etapele naționale ale concursurilor vor participa cei mai buni copii/cele mai bune echipe din fiecare județ/sector al Municipiului București. Participanților le vor fi comunicate în timp util locul și data de desfășurare a etapei județene/sector/Municipiul București. Termen limită pentru realizarea platformei: 23 februarie 2024”, se arată în adresă, care poate fi consultată mai jos în articol.

FOTO DOCUMENT Adresa ME din 07.02.2024:

Amintim că peste 40 de concursuri școlare naționale au fost eliminate de o comisie a Ministerului Educației din listele și calendarele competiționale pentru anul școlar 2023-2024, față de anul școlar trecut, potrivit unei analize Edupedu.ro pe baza listelor și calendarelor publicate de Ministerul Educației luni, 29 ianuarie.

Din lista activităților educative naționale și internaționale care se desfășoară în România în anul școlar 2023-2024, fără finanțare din partea Ministerului Educației, au dispărut 22 de competiții față de anul școlar trecut.

Din lista activităților educative naționale și internaționale din anul școlar 2023-2024, desfășurate cu finanțare din partea Ministerului Educației, 17 competiții nu se mai regăsesc, la o comparație cu lista din anul școlar 2022-2023.

În același timp, sunt cu 160 mai multe concursuri regionale și interjudețene în acest an școlar decât anul școlar trecutpotrivit listelor publicate de Ministerul Educației luni, 29 ianuarie.

Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
ULTIMA ORĂ Ministerul Educației încearcă să împiedice elevii de clasele primare să participe la peste 200 de etape pe țară ale concursurilor extrașcolare 2024. Profesorii organizatori au avut termen să modifice regulamentele – adresă trimisă școlilor

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesor anonim. Completarea și validarea dosarelor pentru definitivat: Umilința continuă, cel puțin pentru o parte dintre cadrele didactice care au beneficiat de „depunerea formularelor online la etajul doi”

Într-o societate dezvoltată, liderii coordonează și pun umărul la schimbare, stimulează gândirea critică și descentralizează cât mai mult cu putință. În România, în multe momente, mentalitatea celor care descurajează orice…
Vezi articolul

PSD cere premierului Orban demiterea ministrului Educației, Monica Anisie, cu o zi înainte de începerea școlii. Vasile Dâncu acuză “bâjbâieli”, comunicare “execrabilă” și că “se pregătește un alt furt al PNL”

Partidul Social Democrat cere premierului demiterea ministrului Educației, Monica Anisie, a anunțat președintele Consiliului Național al formațiunii politice, Vasile Dâncu, citat de Agerpres. Apelul vine cu o zi înaintea începerii…
Vezi articolul