Elevii încadrați în grupe de risc vor putea învăța în sistem hibrid, la solicitarea părinților, anunță ministrul Educației / Urmează să fie emis un ordin de ministru 

6.548 de vizualizări
Foto: gov.ro
UPDATE: Ordinul de ministru anunțat a fost semnat joi.
Știrea inițailă: Sorin Cîmpeanu a anunțat, aseară, la B1TV, că se pregătește un ordin de ministru prin care elevii vulnerabili, încadrați în grupe de risc din perspectiva medicală, să poată învăța în format hibrid până la sfârșitul semestrului al II-lea sau până când va înceta transmiterea comunitară, la solicitarea părinților. Decizia consiliului de administrație din școli le va asigura copiilor vulnerabili dreptul la educație în format hibrid, după cum a declarat ministrul.

Astfel, va fi modificat articolul 9 din ROFUIP (Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar) prin introducerea situațiilor elevilor cu afecțiuni cronice, potrivit ministrului Educației.

Moderator: Cum va continua anul școlar odată ce a intervenit momentul acesta de cotitură, ridicarea restricțiilor? Ce se va întâmpla?

Sorin Cîmpeanu: Așa cum v-am spus, ca ministru al Educației, nu pot să spun altfel decât spune legea. S-a renunțat la starea de alertă, dispar toate restricțiile și toate facilitățile. Ce putem să facem noi, și chiar în această seară, înainte să vin la dumneavoastră în emisiune, am lăsat în curs de finalizare un ordin de ministru prin care modificăm ROFUIP, respectiv articolul 9 care vorbește de posibilitatea de suspendarea a activității cu prezență fizică, în mod normal, total separat de partea de criză de sanitară, să introducem în acest articol, în regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar, situațiile pentru acei elevi care au afecțiuni cronice. 

Este vorba de boli respiratorii, care diminuează capacitatea de oxigenare, de boli imune și autoimune, de transplant, de obezitate, de diabet zaharat de tip 1. Este o serie de afecțiuni cronice agreată cu Ministerul Sănătății, pe care dorim să o introducem, și în această seară o să o introducem în acest proiect de ordin de ministru, pentru ca elevii aflați în aceste situații, pe baza unei solicitări din partea părinților, să poată să aibă asigurat dreptul la educație în sistem hibrid, până la finalul acestui semestru sau atât timp cât există transmitere comunitară. Și încă există transmitere comunitară. Deci, acești elevi vulnerabil, încadrați în aceste grupe de risc din perspectiva medicală, cu certificare medicală, la solicitarea părinților, să se poată adresa școlii, iar școala, prin decizia Consiliului de Administrație, să le poată asigura dreptul la educație în format hibrid. Repet, până la finele semestrului al II-lea sau până când va înceta transmiterea comunitară.

Amintim că Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro că odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități.

Video la minutul 4:24


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Fundația Bosch Romania

INTERVIU Mihaela Nabăr, director World Vision România: Sistemul educațional din România nu răspunde nevoilor copiilor ucraineni. O soluție ar fi introducerea unor ore de limbă maternă ucraineană în școlile în care sunt înscriși elevi din Ucraina

„16% dintre copiii ucraineni din România sunt înscrişi în sistemul de învăţământ românesc. Reticenţa părinților ucraineni de a-şi înscrie copiii la şcoală vine, în primul rând, din speranţa unei încheieri…
Vezi articolul

Din anul școlar 2024-2025, profesorii pot rămâne titulari până la 70 de ani. Ligia Deca pare că nu știe că listele finale ale acestor cadre didactice au fost aprobate de inspectoratele școlare încă din iarnă, conform metodologiei-cadru

Din anul școlar 2024-2025, profesorii pot rămâne titulari până la 70 de ani, potrivit metodologiei de mobilitate. Ministrul Educație, Ligia Deca, a declarat la TVR Info că „aceste solicitări se…
Vezi articolul