Greva generală din școli continuă marți. Guvernul nu a mai invitat luni sindicatele la discuții, după ce reprezentanții profesorilor au cerut o nouă întâlnire / George Purcaru, FSLI: Sunt nepăsători

Foto: FSLI România - Facebook

Greva generală din școli continuă marți, 23 mai. Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a precizat pentru Edupedu.ro că sindicatele din Învățământ nu au primit astăzi vreo invitație pentru o eventuală discuție cu reprezentanții Guvernului. George Purcaru, vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat astăzi la Radio România Actualități că Simion Hăncescu, președintele FSLI, a solicitat ieri, 21 mai, o nouă întâlnire cu reprezentanții Guvernului, dar nu a primit un răspuns.

De luni, peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat în grevă generală.

George Purcaru, vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat la Radio România Actualități că duminică, 21 mai, președintele FSLI, Simion Hăncescu, a cerut o nouă întâlnire, însă nu a primit un răspuns, „ceea ce se traduce, în opinia mea personală, în faptul că nu sunt interesați, nu-i interesează. Sunt nepăsători.”

George Purcaru: „Nu avem niciun calendar de discuții ulterioare. Noi ne-am arătat deschiși că, la orice oră din zi, din noapte, suntem dispuși să discutăm, dar să ne aplecăm pe discuții serioase, nu așa cum s-a întâmplat ieri în cadrul discuției de la Guvern. (…)

Chiar noi am cerut, prin vocea președintelui Hăncescu, o întâlnire chiar și astăzi la Ministerul Muncii, să lucrăm în regim de urgență pe ceea ce înseamnă grila de salarizare, să vedem ce este și ce nu este acceptat.

Moderatoare: Dar de ce mai este nevoie?

George Purcaru: Pentru că acești guvernanți ai noștri nu au convenit să spună clar: da, domnule, aveți dreptate, aceasta este grila pe care ați lucrat împreună cu Ministerul Educației, la cererea premierului României, și să spună foarte clar, răspicat: da, aceasta este acceptată, va face obiectul viitoarei legi a salarizării și, mai mult decât atât, uite, arătăm bunăvoință și putem găsi soluții până la aplicarea în integralitate a acestei legi. A veni astăzi să vorbim despre o viitoare lege, cum va arăta, nu știm, când va fi aplicată, nu știm, este clar că nu mai putem crede în promisiunile Guvernului și, mai mult decât atât, nu se mai poate. Răbdarea are o limită.

Moderator: Ieri, când v-ați despărțit, ați propus o nouă întâlnire, dar nu vi s-a promis o nouă întâlnire?

George Purcaru: Nu, așa este, aveți dreptate. Noi am ieșit în spațiu public și am spus foarte clar că ne dorim aceste întâlniri, dar vrem și soluții, nu doar întâlniri pentru a ne vedea și pentru a discuta, ceea ce se traduce, în opinia mea personală, în faptul că nu sunt interesați, nu-i interesează. Sunt nepăsători.”

De ce fac profesorii grevă. Revendicările sindicatelor din educație:

Foto: © Phuttharak Chindarot | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version