HARTĂ 9 localități au trecut de 6 la mie incidență, pragul de școală online / Alte 7 localități au o rată de infectare de peste 5 la mie

Foto: Captură hartă UBB

Nouă localități din România sunt, la momentul actual, la o rată de incidență peste 6 la mia de locuitori, potrivit harții interactive a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei. În aceste localități, dacă școala ar începe luni, unitățile de învățământ ar organiza cursurile în sistem online. Citește mai jos și despre localitățile care au trecut de pragul de 5 la mie.

Este vorba despre două localități din județul Arad, una din Dolj, cinci din Satu-Mare și una din Sălaj.

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate ieri de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele ar funcționa în format fizic în acest caz.

Potrivit regulilor pentru deschiderea școlii, vineri, 10 septembrie, va fi ziua în care se vor decide scenariile în care încep cursurile pentru fiecare localitate.

Situația unor localități apropiate din județul Satu-Mare:

Săptămâna trecută, vineri, erau câteva localități izolate cu incidență crescută, iar acum potrivit harții, sunt și localități învecinate cu acelea care au ajuns rapid la 6 la mie:

Foto: captură hartă interactivă, proiect FSEGA UBB Cluj
Hartă interactivă

Pentru a vedea pe harta de mai jos incidența localităților după care se stabilesc scenariile de funcționare a școlilor, în partea dreaptă, sus, se poate selecta meniul „școală”.

Localități care au trecut de rata de incidență 5/1.000 de locuitori cu noul coronavirus la o mie de localnici:
Top 10 localități cu cea mai mare rată de vaccinare, confirmate pe 5 august 2021 (cel mai recent):
număr județnume localitaterata de vaccinare
1TimișDumbrăvița49.28%
2AlbaRimetea44.62%
3HarghitaBorsec44.49%
4ClujCluj-Napoca44.41%
5IașiValea Lupului42.44%
6TimișGiroc42.3%
7Satu MareFoieni40.99%
8ClujFeleacu40.83%
9DoljCârcea40.77%
10IlfovOtopeni40.43%

Datele preluate și harta interactivă sunt comunicate de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Pe harta făcută cu datele oficiale se poate vedea situația localităților la zi, orice părinte, profesor sau elev poate afla cum arată localitatea sa din punct de vedere al ratei de infectare (rata de incidență). Harta are patru funcționalități și informațiile se pot sorta astfel:

Citește articolele relevante pentru anul școlar 2021-2022, care începe pentru elevi pe 13 septembrie.
Exit mobile version