“Îi anunț pe elevi și părinți că și elevii de clasa a VII-a vor da această simulare” – Monica Anisie

Foto: Captura TVR

“Îi anunț pe elevi și părinți că și elevii de clasa a VII-a vor da această simulare” a examenelor de Evaluare Națională, a declarat ministrul Educației în această dimineață, la TVR. După o zi în care anunțurile de la Minister privind simulările de anul acesta au fost confuze și s-au contrazis, Monica Anisie a spus că, în acest moment, singurele simulări stabilite clar la nivel național cu începere în luna martie sunt cele pentru clasele a VIII-a și a XII-a. La clasa a VII-a, simularea “se va da”, dar clarificări vor apărea după 1 februarie, spune ministrul.

La clasa a XI-a, simulările sunt în totalitate la decizia inspectoratului școlar județean, prevede proiectul de ordin al Ministerului Educației. ISJ-urile vor decide nu numai care vor fi subiectele, dar și dacă în județul respectiv organizează sau nu testare la a XI-a. “Și elevii de clasa a XI-a vor putea da simulare, dar organizarea să se facă la nivel județean”, a precizat Anisie.

“Pentru clasa a VII-a, însă, pentru că acești elevi au învățat după o programă nouă, nu puteam să îi punem pe același plan cu cei de clasa a VIII-a în același proiect de ordin, pentru că trebuie mai întâi de toate să fie aprobată programa lor de examen, programa de simulare și să propunem pilotarea structurii de subiect. Deci va fi un nou ordin care să aprobe toate acestea”, a declarat ministrul Educației joi dimineață, 16 ianuarie, la TVR.

Anisie a adăugat că “CNEE lucrează acum la programa pentru examen, termenul este 1 februarie, deci îi anunț pe elevi și părinți că și elevii de clasa a VII-a vor da această simulare, dar după ce noi vom prezenta programa și vom da un model de subiect”.

Monica Anisie, despre simulările Evaluării naționale și Bacalaureatului 2020:
Despre vizitele neanunțate, în care este însoțită de presă, în școli:
Citește și:

 

Exit mobile version