În București au rămas nerepartizați la liceu 1.216 elevi, anunță inspectorul școlar general, Vlad Drinceanu / Datele arată că mai sunt 409 locuri rămase libere pentru a II-a etapă – lista

Foto: INQUAM Photos - George Călin

Numărul elevilor care au rămas în afara repartizării la liceu, în Capitală, este de 3 ori mai mare decât numărul locurilor care au rămas disponibile după această primă etapă de admitere. Numărul celor nerepartizați este de 1.216 elevi, potrivit declarației făcute de inspectorul școlar general pentru București, Vlad Drinceanu, la Euronews. Acesta a spus că motivul pentru care acești elevi nu au fost repartizați ar fi numărul insuficient de opțiuni de pe fișa de înscriere.

„Au fost repartizați 14.091 de elevi din înscriși pentru repartizarea computerizată, din care 11.794 sunt cei care au terminat școlile de proveniență în București, iar 2.297 provin din alte județe. Au rămas nerepartizați 1.216 elevi”, a declarat Vlad Drinceanu.

„Motivele pentru care nu au fost repartizați în principal sunt cele legate de ne completarea unui număr suficient de coduri astfel încât să poată fi repartizați computerizat, iar acești elevi se pot înscrie bineînțeles în etapa a doua de repartizarea în învățământul liceal”, a mai precizat inspectorul șef.

Drinceanu a spus că a doua etapă de admitere la liceu „are loc în perioada 1-3 august, la București se pot înscrie prin transmiterea fișei de înscriere pe adresa de e-mail admitere@ismb.ro în perioada 1-3 august sau la sediul Colegiului Național Școala Centrală, din strada Icoanei nr. 35, Sector 2. Asta se poate face cu programare telefonică prealabilă în perioada 27 – 28 iulie”.

Conform datelor din platforma de admitere 2022, locurile disponibile pentru București sunt:

Sectorul 1 – 87
Sectorul 2 – 43
Sectorul 3 – 87
Sectorul 4 – 20
Sectorul 5 – 0
Sectorul 6 – 172

Edupedu.ro a semnalat încă de la publicarea rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022 fenomenul devalorizării mediilor, iar în analiza publicată săptămâna trecută, după apariția ierarhiei pe București, arătam cum, practic, elevi cu note mari vor ajunge la licee la care anii trecuți s-a intrat cu medii mici. Pe scurt spus, media ultimului intrat la o specializare anul trecut a devenit irelevantă pentru anul acesta.

Suplimentarea numărului de locuri la liceu pentru clasa a IX-a a fost cerută în două petiții de către aproape 4 mii de părinți.

Ministrul Educației a declarat în acel context că sunt suficiente locuri la liceele din București.

Exit mobile version